Scoţia: Raliu auto tragic. Două maşini au accidentat spectatorii

Raliul a fost numit după Jim Clark, campionul de Formula 1, care a fost ucis într-un accident în 1968. Aici Clark participă la Grand Prix-ul Marii Britanii, pe 16 iulie 1966, la Brands Hatch. (Getty Images)
Flori Mladin
01.06.2014

În timpul raliului Jim Clark, în apropierea localităţii Kelso, lângă frontiera cu Anglia, spectatorii au fost înspăimântaţi văzând că două maşini care concurau au intrat în mulţimea de spectatori. Accidentul s-a produs sâmbătă în jurul orei locale 16.00 (18.00, ora României) şi s-a soldat cu 3 victime şi cel puţin şase persoane rănite, transmite BBC News online.

Doi bărbaţi şi o femeie au murit, iar una dintre cele şase persoane rănite este în stare gravă, a precizat poliţia.

Un martor ocular a postat un mesaj pe Facebook descriind atmosfera de la faţa locului "sunt 15 ambulanţe, iar aproximativ 40 de persoane oferă îngrijiri medicale celor răniţi".

Cu două ore înainte de a avea loc accidentul, a mai avut loc o coliziune, când o maşină a ieşit de pe carosabil lângă Eccles. În acest incident au fost lovite 5 persoane, dintre care una se află în stare gravă.

Poliţia locală a anunţat, într-un comunicat, că a fost amânată cursa şi s-a deschis o anchetă pentru a investiga ambele incidente. Raliul poartă numele pilotului scoţian de Formula 1 Jim Clark, care a murit în 1968, în urma unui accident produs în Germania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor