Accident feroviar: Două trenuri s-au ciocnit aproape de Moscova, soldându-se cu victime

Cale ferată. (DMITRY KOSTYUKOV / AFP / Getty Images)
Flori Mladin
20.05.2014

Nouă persoane au murit şi cca 45 sunt rănite într-un accident feroviar care s-a produs, marţi, în apropierea Moscovei, când un tren de pasageri s-a ciocnit cu un tren de marfă, informează marţi Reuters şi ITAR TASS.

Trenul de pasageri implicat în coliziune se deplasa pe ruta Moscova-Chişinău, a anunţat Ministerul Transporturilor din Republica Moldova.

Coliziunea nu a fost frontală, însă 16 vagoane ale marfarului şi trei vagoane ale trenului de pasageri au ieşit de pe şine.

O sursă din cadrul Companiei ruse de căi ferate a declarat că accidentul feroviar s-ar fi datorat unei defecţiuni la sistemul de frânare al trenului de marfă, relatează Interfax, în pagina electronică.

Potrivit informaţiilor preliminare citate de Russia Today, nouă persoane au murit şi alte 45 au fost rănite în acest accident, unele fiind în stare gravă.

Experţi de la Calea Ferată din R.Moldova (CFM) vor merge la faţa locului pentru a acorda ajutor pasagerilor. Totodată, Ministerul Transporturilor din Republica Moldova urmează să pună pe linie un alt tren pentru buna desfăşurare a traficului.

Martorii oculari citaţi de PRO TV Chişinău susţin că marfarul a lovit ultimele două vagoane ale trenului de pasageri. În urma impactului, acestea au deraiat.

Articol în curs de actualizare

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor