Cunoscutul regizor Michael Gottlieb şi-a pierdut viaţa într-un accident de motocicletă

Flori Mladin
28.05.2014

Celebrul regizor şi scenarist american Michael Gottlieb, cunoscut pentru realizarea de comedii spumoase precum "Dădaca" (1993), a decedat sâmbătă într-un accident de motocicletă, informează contactmusic.com.

Accidentul s-a produs în rezervaţia Angeles National Forest din California, regizorul american pierzându-şi viaţa într-un accident în care motocicleta pe o conducea s-a ciocnit violent cu un automobil.

Michael Gottlieb a devenit celebru cu o serie de comedii de mare succes precum "Manechinul", în care au fost protagonişti Andrew McCarthy şi Kim Cattrall (1987) şi "Dădaca" (1993), în care a fost distribuit Hulk Hogan.

Cineastul a mai regizat lungmetrajul "The Shrimp on the Barbie" (1990) şi filmul Disney "Un puşti la curtea regelui Arthur" (1995).

Totodată, regizorul american a produs o serie de jocuri video, inclusiv Mortal Kombat 4, Midway Arcade Treasures 3 şi Paperboy.

Crescut în New York, Gottlieb şi-a început cariera ca asistent în domeniul filmului şi fotografiei, asigurându-şi succesul ca fotograf de modă. Ulterior acesta a fost laureat cu premiul CLIO pentru cel mai bun regizor de reclamă şi a realizat spoturi naţionale pentru clienţi precum Xerox, Coca-Cola şi McDonald's.

Recent, Gottlieb a urmat cursuri universitare şi postuniversitare de scenografie la Colegiul de Artă din Pasadena.

"Michael Gottlieb a fost foarte talentat, având aptitudini în multe domenii creative ", a declarat cineastul Ross Lamanna. "Dragostea pentru studenţii săi l-a făcut să-şi ofere timpul cu generozitate acestora. El a fost mentor, îndrumător, ghidând sute de studenţi în procesul provocator de a scrie un scenariu de lung metraj."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor