Scandalul camioanelor de bani. Dacian Cioloş: Irimescu să-şi asume declaraţiile pe care le-a făcut

Ministrul Agriculturii declara recent că i s-a povestit că, în ultimii cinci ani de mandat ai lui Băsescu, nu mai puţin de 35 de miliarde de euro ar fi fost scoşi din ţară "cu camionul" şi trimişi în Elveţia. După cum era de aşteptat, declaraţiile oficialului au stârnit un val de controverse.
Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş. (Epoch Times)

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, va trebui să îşi asume declaraţiile pe care le-a făcut privind cele 35 de miliarde de euro scoase "cu camionul" din ţară, a declarat luni premierul Dacian Cioloş.

"Domnul Irimescu să-şi asume declaraţiile pe care le-a făcut. Pe mine mă interesează în primul rând ce face domnul Irimescu. I-am spus că are de accelerat procesul de plată a subvenţiilor de lansare a programului de dezvoltare rurală, astea sunt lucrurile care mă interesează.

Restul declaraţiilor dânsului personale nu sunt în numele Guvernului, pentru că nu a avut mandat, nu a informat Guvernul legat de aceste lucruri. Sunt declaraţii personale pe care o să şi le asume", a declarat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Bani scoşi cu camionul din ţară

"Eu (în Vest – n.red.), când fac o afacere cu statul şi câştig, să zic, un milion de euro, eu banii ăia nu-i duc într-o ţară străină, să-mi iau casă sau să-i pun în cont, ci îi păstrez în Belgia (destinaţie generică – n.red.) şi fac o afacere, o firmă, o făbricuţă, şi dau şi la amărâtul ăla să mănânce o pâine.

Voi scoateţi banii din ţară, şi - îmi spunea el (un interlocutor care i-a relatat povestea – n.red.) - s-au scos în ultimii 5 ani de guvernare, de pe vremea lui Băsescu - că aşa era atunci, nu că ar fi alţii mai procopsiţi ca alţii. Nu! Toţi sunt români, toate partidele, să fim clari. S-au scos 35 de miliarde (de euro) din România, îmi supuneau băieţii, confidenţial; din România, cu camionul, s-au dus în Elveţia", a declarat Achim Irimescu într-un interviu acordat Ziarului Financiar.

Reacţia fostului preşedinte Traian Băsescu nu s-a lăsat mult aşteptată. Detalii aici.