Ministrul Agriculturii: "România este o piaţă de mâna a zecea în care se aduc produse din străinătate cu termene expirate"

Fost şef al secţiei de agricultură la Reprezen­tanţa Per­ma­nen­tă a Ro­mâniei la UE, ministrul Achim Irimescu se declară conştient că România e o piaţă de mâna a zecea unde ajung produse expirate iar statul nu-şi face datoria.
Achim Irimescu, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale.
Achim Irimescu, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

"România este o piaţă de mâna a zecea în care se aduc produse din străinătate cu termene expirate“, a declarat ministrul Agriculturii Achim Irimescu, pentru Ziarul Financiar, la scurtă vreme după ce şeful suspendat al unui magazin Profi din municipiul Arad a acuzat conducerea magazinelor că l-ar fi obligat să vândă carne expirată pe care trebuia să o spele cu detergent şi oţet.

"Aici este o piaţă în care importa­to­rii se orientea­ză şi aduc produse la sfârşit de ter­men de valabilitate sau chiar de­păşit. În România sunt cazuri în care salamul se spală cu oţet; se schimbă saramura la brânză, iar brânza se bagă din nou la vânzare. Statul nu-şi face dato­ria, ANPC-ul nu şi-o face. Alţii con­trolează ce intră din România, noi de ce să nu controlăm ce primim de la alţii?“, spune ministrul Irimescu, în­tr-un interviu pentru ZF.

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că şeful suspendat al unui magazin Profi din centrul municipiului Arad a acuzat conducerea magazinelor că l-ar fi obligat să vândă carne expirată pe care trebuia să o spele cu detergent şi oţet, pentru a-i schimba mirosul.

Potrivit Mediafax, Ciprian Gabor, fost şef al unui magazin Profi din Arad, a depus plângere la autorităţi. În demersul său, susţinut de alţi 10 angajaţi, Gabor acuză că şefii i-au cerut să se abată de la normele legale. În urma plângerii, Poliţia judeţului Arad, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Arad, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad au demarat cercetări.

Conducerea lanţului de magazine a negat acuzaţiile. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne