Scandal cu cântec la Kremlin – evreii acuzaţi că au destrămat Rusia


Preşedintele rus Vladimir Putin (dr) şi premierul israelian Benjamin Netanyahu participă la o conferinţă comună de presă la Kremlin, 20 noiembrie 2013, Moscova.
Preşedintele rus Vladimir Putin (dr) şi premierul israelian Benjamin Netanyahu participă la o conferinţă comună de presă la Kremlin, 20 noiembrie 2013, Moscova. (MAXIM SHEMETOV / AFP / Getty Images)

Parlamentul Rusiei este zguduit de declaraţiile unui deputat pro-Putin, care i-a acuzat în mod public pe unii parlamentari ai opoziţiei că sunt ”spioni străini” ce au participat la destrămarea statului şi apoi s-au infiltrat în guvern, notează mediafax.

Deputatul partidului Rusia Unită, Oleg Bolaceov, a susţinut în timpul şedinţei parlamentare de joi că unii din parlamentarii opoziţiei sunt ”evrei ce se ascund” în guvern.

"La începutul anilor 1990, spioni străini care au dus la destrămarea statului nostru au intrat în componenţa Guvernului", a precizat deputatul.

În continuare, deputatul a acuzat că evreii, infiltraţi în fracţiunea marxistă a bolşevicilor care au organizat Revoluţia din Octombrie Roşu, precum şi succesorii acestora, au dus la prăbuşirea Uniunii Sovietice.

"Voi aţi distrus ţara noastră în 1917 şi tot voi aţi dus la destrămarea statului nostru în 1991", a completat Bolâceov.

Congresul evreiesc din Rusia (REK), care s-a arătat ”indignat de aceste afirmaţii” , a cerut puterii să reacţioneze, conform unui comunicat.

Colegul de partid a lui Bolaceov, Aleksandr Hinştin, s-a conformat cererilor REK şi a cerut deja excluderea de la putere a acestui deputat "extremist".

Contactat de AFP, Oleg Bolâceov a catalogat a catalogat acuzaţiile de extremism ca fiind nimic mai mult decât ”un delir şi o provocare”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe