Rusia arestează patru suspecţi ai Daesh pentru complot terorist

Forţele ruse de securitate au reţinut patru membri ai unei reţele teroriste legate de grupul Daesh Takfiri care se pregăteau să atace sistemul de transport public din Moscova.
Agent al forţele ruse de securitate
Agent al forţele ruse de securitate (captură foto)
Gina Zaragiu
26.05.2017

Serviciul Federal de Securitate al Federaţiei Ruse (FSB) "a reţinut patru membri ai unui grup terorist, format din cetăţeni ai Rusiei şi ai ţărilor din regiunea Asiei Centrale, la 25 mai 2017, la Moscova. Ei pregăteau atacuri teroriste asupra infrastructurii de transport din Moscova, folosind dispozitive explozive improvizate ", a afirmat FSB într-o declaraţie.

Grupul face parte din Daesh şi a fost organizat din Siria, s-a mai notat în declaraţie.

În timpul cercetărilor efectuate la casele suspecţilor, forţele de securitate au găsit un laborator de producţie a explozivilor.

FSB a declarat că a găsit, de asemenea, "arme de foc automate, muniţii, grenade, precum şi literatură şi filme de orientare extremistă şi teroristă".

Potrivit declaraţiei, după atacurile de la Moscova teroriştii intenţionau să meargă în Siria şi să lupte împreună cu militanţii Daesh.

În aprilie, FSB a arestat mai mulţi oameni pentru rolul lor presupus în atacul cu bombă de la metroul din Sankt Petersburg ce a avut loc pe 3 aprilie, când au fost ucise 16 persoane şi rănite alte zeci.

La 11 mai, procurorii ruşi au acuzat trei dintre suspecţii implicaţi într-un "act terorist". Comitetul de Investigaţii al Rusiei a adăugat că alţi şapte suspecţi vor fi acuzaţi în viitorul apropiat.

Un grup suspectat de legături cu Al-Qaeda şi-a asumat răspunderea pentru atac, spunând că bombardamentul a fost un răspuns la implicarea Rusiei în războiul împotriva militanţilor, făcând aparent referire la campania Moscovei împotriva teroriştilor din Siria.

Rusia a iniţiat o campanie de bombardamente în Siria în septembrie 2015, la cererea oficială a guvernului de la Damasc.

Se estimează că mii de cetăţeni ruşi s-au alăturat grupărilor militare din Siria de când a început războiul, acum şase ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor