Rick Santorum a câştigat caucusurile din Kansas

Candidatul la învestitura republicană, Rick Santorum. (Andrew Burton/Getty Images)
Epoch Times România
11.03.2012

Rick Santorum a obţinut o victorie clară în Kansas, cea mai recentă etapă din cursa pentru învestitura republicană, relatează BBC News.

Analiştii se aşteptau ca Santorum să obţină un rezultat bun în statul conservator, unde principalii săi rivali, Mitt Romney şi Newt Gingrich, nu au făcut campanie.

Potrivit rezultatelor finale din Kansas, Santorum a obţinut 51% din voturi, iar Romney 21%. Gingrich a fost votat de 14% dintre alegători, iar Ron Paul de 13%.

Guvernatorul republican de Kansas Sam Brownbayk a luat parte vineri atât la mitinguri ale lui Paul, cât şi ale lui Santorum, dar nu şi-a exprimat public susţinerea pentru niciunul dintre ei.

Această victorie era obligatorie pentru Rick Santorum, pentru a mai avea speranţe la învestitură.

Între timp, Romney a revendicat victoria în Wyoming, Guam, Insulele Mariane de Nord şi Insulele Virgine.

Santorum era supus la presiuni pentru a-l prinde din urmă pe Romney, după maratonul electoral Super Tuesday, când fostul guvernator de Massachusetts a obţinut şase victorii din totalul de 10 posibile.

Înainte de primarele şi caucusurile de sâmbătă, Romney avea 441 de delegaţi, Santorum 183, Gingrich 107, iar congresmanul Ron Paul, care a făcut campanie şi în Kansas, 46.

Un candidat are nevoie de 1.144 de delegaţi pentru a obţine învestitura la Convenţia republicană din vară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor