Reclama cu Ibrahimovici pentru Volvo şi noua variantă ”Made in China”

Reclama pentru Volvo.
Reclama pentru Volvo. (captură youtube.com)

O organizaţie pentru Drepturile Omului din Suedia s-a decis să arate cine sunt noii fabricanţi ai autovehiculelor marca Volvo. Dacă reclama orginală, cu Zlatan Ibrahimovici în prim plan, este făcută în stilul clasic al Suediei, aceasta nu este o reprezentare, nici măcar apropiată, a realităţii în care se produc noile autovehicule Volvo.

Din fostul gigant suedez a mai rămas doar imaginea, restul fiind deja cumpărat de compania chineză Zhejiang Geely Holding Group.

Organizaţia suedeză "Supporting Human Rights in China" a creat o replică a reclamei video orginale care descrie precis locul unde se vor duce banii companiei Volvo pe viitor.

Mesajul reclamei este direct şi clar. Dacă în Suedia, libertatea, mediul natural, familia şi peisajul superb se completează cu stilul ”viking” de joc al lui Ibrahimovici şi te trimite cu gândul la anduranţa şi eficienţa autovehiculelor Volvo, reclama ”made în China” descrie un cu totul alt ”peisaj”, total opus şi are un mesaj mult mai profund.

”Să faci afaceri cu acest regim al terorii, înseamnă să susţii abuzul, tortura şi persecuţia. Este ruşinos să vrei să-ţi asociezi brandul cu regimul chinez. Este ruşinos din partea Volvo să le vândă un brand suedez, şi este mult mai ruşinos din partea Chinei să îi dea acum o aparenţă suedeză să-i atribuie valorile morale”, nota grupul pentru drepturile omului în descrierea videoclipului.

Suedia cunoaşte bine drepturile fundamentale precum dreptul la viaţă, dreptul la credinţă, libertatea de exprimare cât şi noţiunea de proprietate privată, însă autovehiculele Volvo vor fi construite în China.

Replica reprezintă mult mai bine realitatea, deoarece Ibrahimovici nu este una dintre cele 4 milioane de persoane închise în nenumăratele lagăre de muncă din China şi nici una din cele peste 1 milion de persoane închise în lagărele de tortură. Drepturile fundamentale ale omului sub Regimul Comunist Chinez sunt o idee ”tabu” şi cu atât mai mult dacă eşti unul din milioanele de tibetani, creştini, practicanţi Falun Gong, uiguri, avocaţi sau jurnalişti din China, persecutaţi, închişi, torturaţi sau ucişi pentru a le fi recoltate organele.

Reclama creată de organizaţia pentru drepturile omului este profundă, impresionantă şi nu în ultimul rând, descrie foarte fidel adevărul. Vă invităm să o vizionaţi pe pagina originală a The Epoch Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe