Ramona curăţă Transporturile

Ramona Mănescu (Epoch Times România)
Epoch Times România
11.10.2013

Ramona Mănescu face curăţenie la Transporturi. Oamenii fostului ministru Relu Fenechiu sunt înlăturaţi. George Micu a fost demis din funcţia de manager general al CFR SA.

Micu trece drept omul de încredere a lui Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor.

Dacă la preluarea postului, se afirma că Ramona este înconjurată ca într-o pânză de păianjen de oamenii lui Fenechiu, uşor-uşor doamna Ministru începe să cureţe pânzele de păianjeni de prin minister. Primul tras pe linie moartă a fost secretarul de stat Cristian Ghibu, mâna dreaptă a lui Fenechiu şi cel ce a asigurat conducerea ministerului câtă vreme V. Ponta a fost Ministru Interimar.

Ghibu a fost şi preşedintele comisiei de privatizare a CFR Marfă, iar primele dispute între el şi Ramona Mănescu au avut loc la începutul lunii septembrie, când Ramona Mănescu a refuzat să îşi pună semnătura pe contractul pentru privatizarea CFR.

Surse din minister au declarat că Mănescu a avut o discuţie cu Cristian Ghibu, oferindu-i şansa să-şi dea singur demisia. Potrivit publicaţiei Capital, Ramona Mănescu i-ar fi spus secretarului de stat că dacă nu are demnitatea să se retragă atunci “de mâine va ascuţi creioane”.

Ghibu nu a demisionat astfel încât pe 19 septembrie, Ramona Mănescu a emis un ordin prin care i-a preluat toate atribuţiile, trecându-l pe linie moartă pe cel ce a semnat contractul între minister şi compania GFR.

Nu se ştie dacă Ghibu ascute creioane, pune apă la flori sau ce alte treburi importante face prin minister, însă Ramona Mănescu merge mai departe, şi mai dă jos un om: George Micu, director general CFR S.A.

Deşi împotriva lui Micu existau dovezi de corupţie (Corpul de Control al fostului premier Emil Boc şi Ministerul Muncii au confirmat că Micu a semnat ilegal, în 2011, cinci hotărâri ale Consiliului de Administraţie, în perioada în care Anca Boagiu îl numise interimar la conducerea CFR Marfă), în aprilie 2013, Ministrul Relu Fenechiu l-a promovat pe George Micu în funcţia de director general al CFR SA.

La data acelei numiri, George Micu era director general adjunct al companiei CFR Marfă. Cu puţin timp înainte, mai exact pe 20 martie 2013, Relu Fenechiu l-a numit pe George Micu şi în Consiliul de Administraţie al companiei CFR Călători.

Micu va fi înlocuit, conform surselor publicaţiei ZIUAnews, de Leon Bărbulescu, directorul de Revizii în cadrul CFR Călători.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor