Radu Marian: Cu ocazia vizitelor lui Dodon în teritoriu, zeci de angajaţi ai instituţiilor de forţă s-ar fi infectat cu coronavirus

Radu Marian, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova
Radu Marian, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

„Alertă! Din cauza vizitelor lui Dodon în teritoriu, s-ar fi infectat zeci de angajaţi ai instituţiilor de forţă!”, se arată într-un mesaj pe pagina de socializare a deputatului Partidului Acţiune şi Solidaritate Radu Marian.

Parlamentarul de la Chişinău a menţionat că a primit o informaţie, potrivit căreia mai mulţi angajaţi ai Serviciului Protecţie şi Pază de Stat (SPP), Serviciului Informaţii şi Securitate (SIS), Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-au infectat cu COVID-19 după ce au participat la organizarea vizitelor preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, prin spitale şi instituţii de stat.

„În cazul SPP, există cel puţin 6 angajaţi confirmaţi pozitiv, iar majoritatea dintre ei şi-au infectat şi membrii familiilor lor. Ni s-a comunicat că ei singuri îşi cumpără medicamente pentru tratament, iar instituţia nu-i ajută cu nimic! Cei cu care am vorbit sunt siguri că s-au îmbolnăvit când au organizat vizitele lui Dodon”, se arată în postarea lui Radu Marian.

Acesta a precizat că vă trimite urgent un demers la instituţiile vizate, în care va cere:

  • numărul de angajaţi confirmaţi pozitiv cu COVID-19;
  • lista completă de misiuni şi sarcini de serviciu, demnitarul deservit şi locul exact în care au fost încadraţi ofiţerii, cu 20 de zile înainte de confirmarea infectării cu COVID-19;
  • ziua infectării cu COVID-19 (testării pozitive).

Totodată, deputatul PAS mai solicită de la conducerea instituţiilor statului, enumerate mai sus, să ofere informaţii complete şi nealterate! „Orice altceva va fi considerat drept muşamalizare şi consecinţele vor fi pe măsură, cel puţin demisia”, a precizat parlamentarul basarabean.

În context, Radu Marian a amintit:

  1. Conform codului penal (art. 215 (1)): Nerespectarea măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a provocat răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 720 la 1000 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 3 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale.
  2. Conform codului contravenţional (art. 76 prim (1)): Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire şi/sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică, se sancţionează cu amendă de la 450 la 500 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 1000 la 1500 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.

„Noi avem acces la mai multe nume ale oamenilor infectaţi, iar până îi găseşte presa nu va dura mult! Aşa că mai bine spuneţi adevărul acum, pentru că nu aveţi de ce să-l protejaţi pe Dodon! El pe voi nu vă protejează! Între timp, Dodon va trebui să-şi asume consecinţele pentru că sacrifică sănătatea funcţionarilor publici cu vizitele sale electorale!”, a conchis parlamentarul.

În acest context, consilierul şefului MAI Alina Zbancă a comunicat că poliţiştii nu participă la întrunirile preşedintelui din teritoriu. Angajaţii INSP care asigură ordinea publică şi escorta primelor persoane nu au contact direct cu conducerea ţării sau cu cetăţenii, ei doar se implică la fluidizarea traficului rutier atunci când coloana oficială se deplasează pe teritoriul ţării, asigură ordinea şi liniştea publică. Respectiv, nu avem angajaţi infectaţi de Covid-19 în astfel de circumstanţe”, se arată în mesajul acestei de la Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe