Dodon se plimbă prin raioanele ţării cu masca în mână. Deputat PAS: Contaminarea cetăţenilor e garantată

Igor Dodon vizitează un veteran de 98 de ani, pe timp de pandemie
Igor Dodon vizitează un veteran de 98 de ani, pe timp de pandemie (facebook.com / Igor Dodon)

Despre cum să infectezi alţi oameni cu coronavirus în doi paşi se poate vedea chiar din fotografiile postate de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care se plimbă prin raioanele ţării încă din perioada stării de urgenţă fără să respecte normele impuse cetăţenilor de Comisia Situaţii Excepţionale.

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Radu Marian a numit ceea ce postează Dodon pe pagina personală de Facebook - „Ghid de la Pîşidinte!”.

PASUL 1: Mergi la un spital unde se tratează bolnavii de COVID-19 şi încă mai porţi halatul de protecţie invers.

PASUL 2: În aceeaşi zi, mergi la o familie în casă, unde sunt copii şi bătrâni, nu porţi mască, (dar o ţii în mână ca să mai contaminezi casa şi pe cei din jur) şi faci o poză fără să respecţi distanţa socială! Rezultat garantat!”, se arată în postarea parlamentarului de la Chişinău.

Două vizite în aceeaşi zi ale preşedintelui Dodon
Două vizite în aceeaşi zi ale preşedintelui Dodon (facebook.com / Radu Marian)

Mai mult decât atât, Radu Marian a amintit că „acest om este preşedinte de ţară!”, punctând totodată că nu ar trebui să mai mire pe nimeni că după 2 luni de stare de urgenţă, în Republica Moldova se înregistrează zilnic peste 200 de cazuri - „locul 7 în Europa!”.

O să depunem imediat o plângere la poliţie pentru încălcarea flagrantă a normelor de protecţie obligatorii ale Comisiei Situaţii Excepţionale în Sănătate Publică!”, a specificat deputatul PAS.

Şeful statului a scris pe pagina sa de socializare că a vizitat spitalul raional din Glodeni pentru a se familiariza la fața locului cu situaţia epidemiologică din această regiune unde, până nu demult, „a fost unul dintre cele mai mari focare de răspândire a coronavirusului”.

Tot la Glodeni, Dodon a avut o întrevedere cu preşedintele raionului, Ion Cojocaru cu care a abordat diferite subiecte legate de dezvoltarea regiunii, inclusiv situaţia epidemiologică şi „am dat asigurări că voi acorda tot sprijinul posibil în depăşirea acestora”.

De menţionat că şeful statului, de mai bine de două săptămâni merge personal la veteranii celui de-al doilea război mondial şi le acordă medalii. Astăzi, nu a fost o excepţie, Dodon l-a vizitat pe Nicolae Colibaba, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în vîrstă de 98 de ani: „I-am adresat sincere felicitări cu ocazia Zilei Victoriei și i-am înmânat Ordinul Republicii – cea mai înaltă distincţie a țării noastre. I-am urat multă sănătate și pace”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe