Donald Trump şi Andrej Duda semnează acord de securitate. Trupe americane vor fi mutate din Germania

Donald Trump, Andrej Duda la Washington, 24 iunie 2020
Donald Trump, Andrej Duda la Washington, 24 iunie 2020 (SAUL LOEB / AFP VIA GETTY IMAGES)

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat miercuri că aşteaptă cu nerăbdare să semneze un acord de cooperare în domeniul apărării cu preşedintele polonez Andrzej Duda, primul lider străin care a vizitat Casa Albă, după ce pandemia de virus Wuhan a generat un blocaj cvasi-total al economiei şi al participării în persoană la evenimentele diplomatice internaţionale .

"Anul trecut am semnat două declaraţii comune pentru a amplificarea colaborării în materie de securitate şi aşteptăm cu nerăbdare să semnăm un acord de cooperare pentru apărare", a declarat Trump în cadrul unei conferinţe de presă comune.

Duda a salutat noul acord ca fiind foarte important pentru securitatea europeană şi în special pentru securitatea Poloniei. El a spus că există posibilitatea ca mai multe trupe americane să fie trimise în Polonia decât s-a convenit anterior.

"Astăzi intrăm într-o altă etapă, şi anume există posibilitatea creşterii ulterioare a numărului militarilor americani din ţară noastră", a spus Duda.

Trump a spus că Polonia a cerut trupe suplimentare. "Vor plăti pentru asta ... pentru trimiterea de trupe suplimentare şi probabil că le vom muta din Germania în Polonia", a spus el.

Întrebat dacă încearcă să trimită un semnal către Rusia cu această mişcare, Trump a spus: „Cred că trimite un semnal foarte puternic Rusiei”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe