RADET: Şapte puncte termice din Capitală oprite pentru remediere, alte 20 sub parametri

Repartitor căldură pentru calorifere
Repartitor căldură pentru calorifere (Epoch Times România)

Şapte puncte termice din Capitală sunt oprite pentru remediere, 20 sunt sub parametri, iar unul este afectat de inundaţii, a anunţat miercuri, Sorin Chiriţă, administratorul special al RADET, companie care, reamintim, a intrat recent în insolvenţă.

"Am avut puncte termice afectate şi inundate: sectorul 1 — zona Griviţa (un punct termic), sectorul 3 — zona Titan (două) şi sectorul 4, zona Berceni (5 puncte termice). În momentul de faţă mai este afectat un punct termic din zona Berceni, aceasta ca urmare a inundaţiilor, dar am avut oprite 11 puncte termice pentru remediere, acum au mai rămas şapte oprite, în câteva ore vor fi remediate. Am avut 33 de puncte termice în toate cele şase sectoare care erau sub parametri, acum mai avem 20. În zona Aviaţiei s-a încărcat sistemul, s-a remediat, cred că într-o oră o să fie la parametri normali", a declarat Chiriţă pentru Agerpres.

Reamintim că RADET a început furnizarea agentului termic pentru încălzire către consumatorii urbani din Municipiul Bucureşti, luni, 10 octombrie. Prin efectuarea probelor la cald, în ultimele zile căldura s-a resimţit în sectoarele 2, 3, 4 şi, parţial, în sectoarele 1, 5 şi 6. După terminarea probelor, toţi consumatorii racordaţi la sistemul de termoficare vor beneficia de căldură. Se pare însă că ploaia torenţială ce a început să cadă de miercuri a dat încălzirea peste cap.