RADET, oficial în insolvenţă

Repartitor căldură pentru calorifere
Repartitor căldură pentru calorifere (Epoch Times România)

Tribunalul Bucureşti a admis, miercuri, cererea de intrare în insolvenţă a RADET, regia având datorii către Electrocentrale Bucureşti în valoare de peste 3,9 miliarde lei, relatează Mediafax. Decizia poate fi atacată tot la Tribunalul Bucureşti, cu apel în termen de 7 zile de la comunicare.

Potrivit sursei citate, judecătorii au fixat ca termen limită de depunere de către creditori a opoziţiilor în 10 zile de la notificare. Administrator judiciar provizoriu a fost desemnat RomInsolv.

Reamintim că RADET are de achitat datorii de 3,9 miliarde lei numai către furnizorul de energie, Electrocentrale Bucureşti. Odată cu intrarea în insolvenţă, toate veniturile RADET vor fi dirijate cu prioritate către creditori, prioritate având statul şi angajaţii.

Insolvenţa mai impune, după caz, valorificarea activelor, reducerea la zero a investiţiilor şi reorganizarea pentru protejarea creditorilor. Au prioritate creditorii care asigură fluxul curent de venituri pentru desfăşurarea activităţii de bază. Administrarea procedurilor de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă este asigurată de către practicieni în insolvenţă şi desfăşurarea acestora are loc sub controlul instanţei de judecată.

Deşi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat că insolvenţa RADET reprezintă cea mai sigură cale de protejare a bucureştenilor în privinţa furnizării apei calde, nu se ştie încă sigur cum va arăta situaţia la iarnă, când şi RADET şi ELECEN - producătorul de agent termic - sunt în insolvenţă, iar ROMGAZ a ameninţat în repetate rânduri cu sistarea gazelor.