PSD ameninţă Guvernul cu un proces pentru transmitere de date false

Preşedintele PSD susţine că reprezentanţii Guvernului transmit cu bună ştiinţă date false şi mint Parlamentul, ameninţând cu un posibil proces pe acest motiv.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat luni că i-a cerut preşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, să studieze posibilitatea de a acţiona Executivul în instanţă în temeiul articolului 404 din Codul Penal, pe motiv că transmite "date false" în spaţiul public, relatează Agerpres.

"Domnul preşedinte al Camerei, Florin Iordache, să studieze împreună cu specialiştii din staff-ul tehnic acel articol (404 din Codul penal — n.r.) pentru că noi asistăm de ceva timp în spaţiul public la transmiterea de date false. Cu siguranţă cei care le transmit ştiu că datele sunt false şi mă refer aici şi la datele false şi minciunile promovate în legătură cu legea privind eliminarea celor 102 taxe parafiscale, precum şi la discuţiile pe marginea Ordonanţei 20.

Vorbim de date false furnizate de Guvern, de Ministerul Muncii şi de Ministerul de Finanţe, cred că şi de premierul Cioloş. Am rugat să se studieze asta pentru că nu este admisibil ca Parlamentul României, singura instituţie legislativă din ţară, să fie minţită în mod deliberat de către Guvern şi cred că Parlamentul are posibilitatea să acţioneze conform acelui articol", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă se poate ajunge la plângeri penale în astfel de cazuri, Dragnea a răspuns : "Despre asta vorbim".

Anterior anunţului, în timpul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaţilor privind Ordonanţa 20/2016, Dragnea a acuzat, de asemenea, că toţi membrii Guvernului şi nu numai trebuie să înţeleagă că "nu e bine să minţi" şi "nu e bine să dezinformezi" şi a făcut trimitere la articolul 404, susţinând că "trimiterea" la Codul Penal nu e o ameninţare, ci un avertisment.

Reamintim că atât Ordonanţa 20, în care Parlamentul a introdus o serie de amendamente vizând noi creşteri salariale, precum şi legea eliminării celor 102 de taxe au fost criticate de Guvernul Cioloş, care a acuzat PSD-ul de populism, căci sursa de finanţare a măsurilor populiste propuse de social-democraţi lipseşte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne