Protest pentru oprirea construirii unui bloc cu opt etaje în sectorul doi

Împrejmuirea construcţiei din Intrarea Sergent Dumitru Dardiac.
Împrejmuirea construcţiei din Intrarea Sergent Dumitru Dardiac. (CeRe)

Sute de cetăţeni din Grupul civic „Luptăm pentru Aleea Lunguleţu” şi trei Asociaţii de Proprietari vor ieşi sâmbătă în stradă, revoltaţi că, la câţiva paşi de ferestrele lor, între blocuri, se ridică o clădire cu opt etaje, informează Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe), într-un comunicat de presă remis joi către Epoch Times.

Protestul va avea loc pe Aleea Lunguleţu nr. 6, începând cu ora 11:30, iar cetăţenii vor solicita oprirea de îndată a construirii clădirii din Intrarea Sergent Dumitru Dardiac nr. 5, Sector 2, clădire care le va lua lumina, îi va lăsa fără spaţiu verde şi va transforma circulaţia auto din zonă într-un coşmar.

Cetăţenii nu îşi doresc construirea clădirii, nu au fost consultaţi, iar autorităţile sectorului 2 se ascund în birouri şi declară că totul este în ordine.

Autorităţile au fost şi ele invitate să ia parte la întâlnirea cu cetăţenii, însă, până în prezent, doar un consilier local din Primăria Sectorului 2 a confirmat participarea. Primarul Neculai Onţanu a declarat că are alte angajamente şi nu va participa la întâlnirea cu electoratul său.

Merită remarcat faptul că Proiectului Urbanistic de Detaliu (P.U.D.) ce stă la baza construcţiei, ignoră parametrii urbanistici stabiliţi de Proiectul Urbanistic Zonal (P.U.Z.) al Sectorului 2, (retrageri, coeficientul de utilizare al terenului), fiind permise derogări inacceptabile de la Planul Urbanistic Zonal.

De asemenea, cetăţenii din zonă nu au fost consultaţi cu privire la noua investiţie (discuţii publice, afişări ale anunţului în zonă), nu şi-au putut exprima părerile cu privire la investiţie, încălcându-se astfel prevederile ce ţin de consultarea rezidenţilor înainte de avizarea Planului Urbanistic de Detaliu, conform H.G.1213 din 2006 privind stabilirea procedurii-cadru de evaluare a impactului asupra mediului pentru anumite proiecte publice şi private, mai arată CeRe în comunicat.

Locuitorii din cartier au acuzat că ridicarea unui asemenea imobil, de un asemenea gabarit, va altera în mare măsură calitatea locuirii în zonă. Astfel, circulaţia auto în zonă va fi afectată major, surplusul de autoturisme neputând fi susţinut de căile de acces deja supraaglomerate.

De asemenea, însorirea apartamentelor aflate în conul de umbră al noii construcţii va fi afectată pe tot parcursul zilei, în timp ce intimitatea vizuală a locatarilor cu apartamente aflate în imediata vecinătate va fi compromisă.

Mai mult, în condiţiile în care Bucureştiul este atât de poluat, spaţiile verzi din vecinătate vor fi distruse în mare parte pe timpul lucrărilor de execuţie, iar altele vor dispărea total.

Cetăţenii din zonă doresc să fie consultaţi cu privire la proiect şi, prin protestul lor, solicită autorităţilor locale să oprească de îndată construcţia clădirii de 8 etaje din zonă, să îi sancţioneze pe cei responsabili de emiterea autorizaţiei de construire în condiţiile în care proiectul nu respectă legislaţia şi regulamentele în vigoare şi să anuleze actele ce stau la baza construcţiei.

"Primăria sectorului 2 se ascunde după hârtii şi nu vede nevoile oamenilor reali care merg pe stradă, care întâmpină probleme la tot pasul, care stau la cozi să plătească taxele. Ne-am săturat să nu se ţină cont că avem nevoie de un trai decent. Va rugăm să veniţi şi voi la această întâlnire şi să facem o coaliţie a cetăţenilor bucureşteni. Poate că organizaţi şi împreună vom putea fi mai puternici decât instituţiile publice.

Clădiri nedorite se construiesc peste tot în Bucureşti, drumuri neamenajate sunt în cartiere uitate din toate sectoarele, pomi tăiaţi abuziv, parcări insuficiente, parcuri distruse, borduri inutile. Cine suferă - noi, cetăţenii simpli!", scriu şi locuitorii din zonă, pe pagina de Facebook a grupului de iniţiativă "Luptam pentru Aleea Lunguletu .

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne