2015 vine cu un nou partid. Nicuşor Dan demarează strângerea de semnături

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times România)

Nicuşor Dan, Preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, unul din cele mai active ONG-uri în domenii precum urbanism, construcţii, patrimoniu şi protecţia mediului, va demara la începutul anului 2015 strângerea de semnături pentru înfiinţarea unui nou partid politic. Totodată, Nicuşor Dan şi-a reconfirmat intenţia de a candida la primăria Capitalei.

”În ianuarie 2015, cel târziu în februarie, începem să strângem semnături pentru un partid politic”, a declarat Nicuşor Dan în cadrul unui interviu acordat publicaţiei România Curată.

Nicuşor Dan a mai precizat că va fi sprijinit în demersul său de cei ce i-au fost alături în campania din 2012, când a candidat la funcţia de Primar General al Municipiului Bucureşti, precum şi de cei care îşi doresc să candideze în 2016 atât la alegerile locale cât şi la cele parlamentare, sub umbrela unei noi structuri.

"Toţi vrem să facem un partid care să ne ajute să candidăm nu doar ca independenţi, ci şi cu liste de consilieri la alegerile locale din 2016 şi ulterior la parlamentare. Pentru mine, eu sunt un om care nu vreau să promit ce nu ştiu să fac. În momentul de faţă ştiu ce este de făcut pentru Bucureşti, deci partea locală este în regulă. Pentru partea naţională nu cred că există în momentul de faţă un proiect pentru România din partea acestor grupuri şi tocmai de aceea vreau să las deoparte partea naţională. Deocamdată trebuie să stabilim direcţia, după care vom stabili cum se numeşte acest partid. Cu acest partid voi candidă la Primărie în 2016 şi voi propune o listă de consilieri.", a declarat Nicuşor Dan.

În ceea ce priveşte alianţa cu alte partide, Nicuşor Dan a precizat că, de principiu, îşi menţine poziţia din 2012 şi anume că orice partid poate sa îl susţină, însă nu negociază cu nimeni, însă rămâne de văzut dacă vor apărea alte formaţiuni politice noi.

Reamintim că Salvaţi Bucureştiul este unul din cele mai implicate ONG-uri din Capitală (şi nu numai) în lupta pentru oprirea abuzurilor în materie de urbanism, patrimoniu, mediu. Nicuşor Dan şi asociaţia pe care o conduce s-au implicat în numeroase procese pentru stoparea unor demolări ilegale, a ridicării de construcţii pe spaţii verzi sau în zone protejate, împotriva exploatării mineritului cu cianuri la Roşia Montană şi a fracturării hidraulice la Pungeşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne