Protest împotriva Legii antilegionare. "Nu ne mai demonizaţi EROII. Istoria nu trebuie modificată"

Colacii de sârmă ghimpată ai crimelor comunismului ţin poporul român legat
Colacii de sârmă ghimpată ai crimelor comunismului ţin poporul român legat (NOEL CELIS / AFP / Getty Images)

Sunt deja de notorietate amplele controverse generate de adoptarea aşa-numitei Legi antilegionare, lege care, în viziunea directorului IICCMER Radu Preda este, de fapt, o lege pro-comunistă. Discuţiile au degenerat până în punctul în care unii dintre contestatarii legii au decis să iasă în stradă.

"Nu mai acceptăm să se hotărască în numele Neamului Românesc, asupra istoriei Naţionale a României! Nu mai acceptăm, ca anumite institute, să ne scrie Istoria! Istoria e una singură, este cea reală şi nu trebuie scrisă decât de Români! Nu ne mai demonizaţi EROII!

Datorită eroilor acestui neam, suntem azi aici! Istoria României nu trebuie modificată după cum vrea fiecare regim politic, instalat la "cârma" Ţării. Frica nu ne mai aparţine! Suntem neam de daci neînfricaţi!", scriu organizatorii protestului anunţat pe Facebook sub denumirea de Eveniment împotriva legii Anti Româneşti 217/2015.

Peste 500 de oameni şi-au anunţat deja prezenţa la protestul care va avea loc vineri, 4 septembrie, între orele 12.00 - 14.00, în faţa instituţiei Avocatul Poporului. Oamenii contestă constituţionalitatea acestei legi şi vor să îl determina pe Victor Ciorbea să ridice problema mai departe la CCR.

"Cine sunteţi voi care ucigând din 45 încoace aţi obligat românii la muncă silnică în ţara lor, le-aţi ucis, terorizat şi alungat valorile, aţi terfelit, vândut ţara pe bucăţi veneticilor făcându-va slugile, kapo şi călăii lor. Aţi dat sângeroasa lovitură de stat din 1989 cu ajutor străin, aţi jefuit-o de comori, aţi decimat armata şi aţi început o colonizare sălbatică; ne-aţi murdărit credinţa şi spurcat tradiţiile.

Acum aţi dat o lege criminală împotriva a tot ce-i românesc şi valoros, a tot ceea ce a fost scris cu sângele eroilor pe care îi tot batjocoriţi. Trăiţi în opulenţă şi aroganţă jefuind şi împroşcând-ne cu noroi. Va venin o zi când veţi primi înapoi înzecit răul făcut", a declarat unul dintre participanţii la eveniment.

Reamintim că recent promulgata "Lege Antilegionară" are ca punct central interzicerea "organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter legionar" şi incriminarea "promovării concepţiilor legionare" şi a "cultului personalităţii" unor personaje legionare. Adoptată la iniţiativa institutului Elie Wiesel, legea bagă la pachet, alături de fascism, legionarismul, în ciuda faptului că procesul de la Nuremberg şterge orice legătură dintre ele.

Acest act normativ a stârnit numeroase critici şi controverse căci, în timp ce face din elogierea legionarilor - reali sau doar etichetaţi ca atare de regimul comunist instaurat după 1944 - un act pasibil de pedeapsă, omite în schimb să condamne comunismul, ideologie ce a stat la bază unui regim criminal care a ucis, torturat, mutilat şi aruncat în închisori sute de mii de români.

Recomandăm şi Radu Preda, preşedinte executiv IICCMER: "Legea antilegionară este de fapt o lege pro-comunistă"

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.