Proiectul Roşia Montană a implicat până acum 130 de firme de construcţii - patronat

Proiectul minier de la Roşia Montană a angrenat până acum 130 de firme de construcţii, 12 case de arhitectură şi mii de muncitori, a declarat miercuri Tiberiu Androaie, preşedintele Patronatului Societăţilor din Construcţii, într-o conferinţă de presă.

"Pentru industria noastră, acest proiect este benefic. Vorbim aici de un număr mare de proiecte de construcţii în drumuri, şcoli, urzine, spitale, odată cu dezvoltarea zonei", a spus Androaie.

La rândul său, primarul comunei Roşia Montană, Europen Furdui, a susţinut că locuitorii din regiune cer Guvernului un răspuns cu privire la viitorul proiectului minier.

"Amânarea proiectului de la Roşia Montană nu este bună pentru nimeni. Orice investitor care vine în România se uită la informaţii de acest tip. Am încredere în legislaţia europeană şi atâta vreme cât Roşia Montană Gold Corporation respectă legislaţia europeană nu văd să existe un impediment. Vrem să avem locuri de muncă, dar şi un mediu curat", a spus Furdui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie