Ungureanu: Lăsăm comunităţi de 5.000 de oameni să moară pentru că ne gândim întotdeauna la ce s-ar putea întâmpla?

Rosia Montana.
Rosia Montana. (The Epoch Times)

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a spus miercuri seară, la B1Tv, că este dispus că meargă la Roşia Montană sau Roşia Poieni cu oricine dintre cei care “promovează retoric un ecologism care în spate nu are motivaţie ecologistă, ci pur politică”.

Primul ministru a declarat în cadrul unei emisiuni tv că el priveşte situaţia de la Roşia Montană foarte tehnic şi nu dă înapoi în faţa unui adevăr. “Nu sunt ecologistul de vârstă nouă care brusc şi-a reinventat propria identitate politică în nişte haine pe care probabil nici domnia sa nu le crede. Pe mine mă interesează în ţara aceasta să existe locuri de muncă, să existe investiţie străină directă, mă interesează să existe o brumă de prosperitate într-o zonă pe care nu vrea să o vadă nimeni”, a explicat Ungureanu.

În acest context, el s-a arătat dispus să însoţească la Roşia Montană sau la Roşia Poieni pe cei care “promovează retoric un ecologism care în spate nu are motivaţie ecologistă, ci pur politică”.

“Am fost la Roşia Montană cu pasul. N-am văzut lume mai săracă, mai cotropită de boli ca acolo (...) Lăsăm comunităţi de 5.000 de oameni să moară pentru că ne gândim întotdeauna la ce s-ar putea întâmpla?”, a întrebat primul ministru.