Ungureanu: trebuie să ne hotărâm dacă vrem sau nu investiţia de la Roşia Montană

Prim-ministrul român, Mihai Răzvan Ungureanu.
Prim-ministrul român, Mihai Răzvan Ungureanu. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Proiectul Roşia Montană este o prioritate, pentru că poate genera locuri de muncă, iar această guvernare va da un răspuns dacă “vrem sau nu vrem” ca Gold Corporation să demareze investiţia din zonă, a spus premierul Mihai Răzvan Ungureanu miercuri seară, la B1Tv.

Întrebat dacă Roşia Montană este o urgenţă, dacă acest proiect este în lista de priorităţi a actualului Guvern, premierul Ungureanu a răspuns: “bineînţeles că da, pentru că Roşia Montană generează locuri de muncă”.

“Ştiu că o să stârnesc nişte pasiuni infinite, mai ales printre cei care nu înţeleg care este consecinţa economică pozitivă a unui proiect de dimensiunile acestea. (...) Ce ne interesează de fapt? Să arătăm că timp de 13 ani de zile un investitor străin care vrea să aducă investiţie şi prin consecinţa economică – de la taxe la redevenţe - un pic de prosperitate, îl punem să stea 13 ani de zile la poartă? Trebuie să ne hotărâm dacă vrem sau nu vrem. Iar răspusul îl ia această guvernare”, a declarat primul ministru.

“Nu putem timp de peste 10 ani de zile să ne batem joc de un investitor străin”, a mai spus premierul Ungureanu, precizând că în prezent, în cazul proiectului Roşia Montană, nu sunt avize negative, ci de fapt nu sunt date deloc avize.

În context, şeful Executivului a precizat că el nu este adeptul niciunui proiect, ci este adeputul unor rezultate. “Mă interesează şi susţin proiectul care aduce locuri de muncă, investiţie străină direct şi bani la buget. Proiectul care reuşeşte să fie respectuos faţă de natura ţării mele, ecologic, tehnologic modern, este un proiect pe care îl susţin”, a argumentat primul ministru.