"Proasta comunicare" face "victime". Ministrul Apărării şi-a înaintat demisia

Adrian Ţuţuianu i-a înaintat demisia sa lui Tudose la scurt timp după ce în spaţiul public a ţâşnit vestea că, în aşteptarea rectificării bugetare, Armata va plăti eşalonat salariile în luna septembrie.
Adrian Tutuianu(MApN),
Adrian Tutuianu(MApN), (Florin Chirila/Epoch Times)

UPDATE. Premierul Mihai Tudose a acceptat demisia lui Adrian Ţuţuianu din funcţia de ministru al Ministrul Apărării Naţionale.

Întrebat la Realitatea TV ce l-a determinat să demisioneze, Adrian Ţuţuianu a declarat: "Am constatat o proastă comunicare de la Ministerul Apărării către opinia publică, şi am făcut greşeala de a nu îi comunica premierului această chestiune, am decis să îmi depun demisia. Am avut o întâlnire cu premierul şi cu ministrul de Finanţe".

Ţuţuianu a mai precizat că drepturile salariale vor fi plătite pe data de 15, iar norma de hrană, în cursul acestei luni.

Vicepremierul Marcel Ciolacu a fost desemnat ministru interimar al Apărării, au confirmat pentru Agerpres surse politice.

"Întâi ne consultăm în partid, stabilim o propunere. Deci de aici încolo este o decizie politică. Ne vom întâlni la partid, în alianţă şi vom decide. În maximum 45 de zile va fi numit un nou ministru", a declarat Tudose, la România TV.

* * *

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a anunţat, marţi că şi-a lăsat demisia pe masa premierului Mihai Tudose, urmând ca acesta să analizeze dacă o va accepta, relatează Mediafax.

Decizia lui Ţuţuianu a fost anunţată la scurt timp după ce MApN a informat că angajaţii săi nu-şi vor primi toate drepturile la data de 15 septembrie, soldele/salariile urmând să fie plătite eşalonat, din motive de "prudenţialitate."

"În scopul abordării prudenţiale a execuţiei bugetare, în condiţiile în care până la această dată nu a fost efectuată rectificarea bugetară pe anul 2017 şi necesitatea respectării prevederilor art. 18 din Legea responsabilităţii fiscal-bugetare nr 69/2010, Direcţia financiar-contabilă din M.Ap.N. a dispus către toţi ordonatorii de credite plătitori de drepturi salariale, următoarele:

- efectuarea, în data de 15 septembrie, a plăţii sumelor aferente soldelor/salariilor nete, fără contribuţiile individuale şi impozit;

- efectuarea, la aceeaşi dată, a plăţii diurnelor în valută cuvenite personalului aflat în misiuni externe;

- efectuarea, între 21 şi 25 septembrie, a plăţii sumelor reprezentând contribuţiile angajatorului cât şi ale angajatului şi a impozitului pe venit;

- efectuarea, în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară, a plăţii sumelor reprezentând celelalte drepturi aferente cheltuielilor de personal (chirii, normă de hrană etc)", transmitea MApN.

Interesant este că anunţul MApN vine la doar o zi după ce Tudose se lăuda în Parlament cu rezultatele foarte bune din domeniul economiei, susţinând că guvernările PSD au adus prosperitate şi economie solidă. Acelaşi Tuduse susţinea azi că rectificarea bugetară nu va fi negativă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne