Ponta îl "trage de urechi" pe Tudose: Veniturile sunt cu un miliard mai mici. De ce nu s-a făcut rectificare bugetară?

Prezent în Parlament la "Ora Guvernului", unde Tudose a fost chemat de PNL, Ponta n-a ezitat să-şi pună fostul coleg în faţa unor cifre care nu avantajează deloc teoria PSD-ului despre cum duduie economia românească.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul premier Victor Ponta l-a interpelat luni, pe premierul Tudose, în plenul Parlamentului, întrebându-l de ce nu s-a făcut o rectificare bugetară până acum, atrăgând atenţia că această rectificare ar fi trebuit să fie negativă, căci potrivit execuţiei bugetare veniturile sunt mai mici cu 1 miliard faţă de 2016, iar cheltuielile cu 16 miliarde mai mari, relatează Hotnews.

Victor Ponta a ţinut să precizeze că este prima dată când nu se face o rectificare bugetară şi, evident, nu a ratat ocazia de a strecura un sarcasm.

"O să vă întreb un singur lucru, pentru că am lucrat împreună la rectificări bugetare, cel puţin în 2015. În acest nu s-a făcut nicio rectificare bugetară. Eu am execuţia bugetară pe primele 7 luni. Veniturile sunt cu un miliard mai mici faţă de 2016, cheltuielile cu 16 miliarde în plus. Rectificarea trebuia să fie negativă, consideraţi că dacă o faceţi mai târziu va fi pozitivă? Este prima dată când nu se face rectificare bugetară.

În rest vă urez succes, nu spun că vă susţin, pentru că probabil v-a zis Sorin Grindeanu că dacă vă susţin aveţi o problemă", a declarat Ponta.

Reamintim că Mihai Tudose s-a prezentat luni în plenul Parlamentului la "Ora Guvernului", la cererea liberalilor, care i-au cerut să vorbească despre starea economiei.

Cu acest prilej, Tudose a susţinut că "de fiecare dată când PSD a fost la guvernare a adus bunăstare şi o economie solidă."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne