Economia "duduie". Armata va plăti soldele eşalonat

La doar o zi după ce premierul Tudose a explicat în Parlament cât de bine merge economia, Ministerul Apărării le dispune ordonatorilor de credite din subordinea sa să plătească eşalonat soldele luna aceasta.
Armata Română
Armata Română (mapn.ro)

În timp ce premierul Tudose şi liderii PSD nu mai prididesc lăudându-se cu bunăstarea pe care a adus-o PSD, Ministerul Apărării Naţionale dispune sec ca plata salariilor să se facă eşalonat în luna septembrie, în scopul unei abordări "prudenţiale" căci rectificarea bugetară nu a fost efectuată încă.

"În scopul abordării prudenţiale a execuţiei bugetare, în condiţiile în care până la această dată nu a fost efectuată rectificarea bugetară pe anul 2017 şi necesitatea respectării prevederilor art. 18 din Legea responsabilităţii fiscal-bugetare nr 69/2010, Direcţia financiar-contabilă din M.Ap.N. a dispus către toţi ordonatorii de credite plătitori de drepturi salariale, următoarele:

- efectuarea, în data de 15 septembrie, a plăţii sumelor aferente soldelor/salariilor nete, fără contribuţiile individuale şi impozit;

- efectuarea, la aceeaşi dată, a plăţii diurnelor în valută cuvenite personalului aflat în misiuni externe;

- efectuarea, între 21 şi 25 septembrie, a plăţii sumelor reprezentând contribuţiile angajatorului cât şi ale angajatului şi a impozitului pe venit;

- efectuarea, în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară, a plăţii sumelor reprezentând celelalte drepturi aferente cheltuielilor de personal (chirii, normă de hrană etc)", transmite MApN.

Reamintim că premierul Mihai Tudose a anunţat, marţi, la Parlament, că urmează să prezinte rectificarea bugetară până la sfârşitul lunii septembrie, odată cu proiectul de buget, iar ea nu va fi negativă. În contrapartidă, Opoziţia arată că această rectificare nu are cum să fie altfel decât negativă.

"Execuţia bugetară pentru primele 6 luni arată venituri şi cheltuieli sub cele programate. Deficitul bugetar de 3 ori mai mare decât cel pentru perioada similară din anul precedent.

În aceste condiţii rectificarea bugetară anunţată pentru septembrie TREBUIE să fie negativă - reduceri de cheltuieli şi de venituri!!!", semnala recent liberalul Florin Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne