Preşedintele raionului Dubăsari reţinut de Procuratura Anticorupţie. Ion Sturza: Deziluzie sau aluzie?

Guvernarea care „ne conduce”, PD şi PSRM, a împărţit frăţeşte preşedinţii de raion, iar pe cei care se ţin tare îi reţine, a menţionat Ion Sturza, făcând referire la preşedintele raionului Dubăsari pe care îl cunoaşte ca fiind „un om onest, muncitor şi de bună-credinţă”.
Maria Maevschi
27.09.2017

alte articole

Grigore Policinschi, preşedintele raionului Dubăsari (centru)
Grigore Policinschi, preşedintele raionului Dubăsari (centru) (facebook.com / Grigore Policinschi)
Maria Maevschi
27.09.2017

Preşedintelui raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, membru al Partidului Comuniştilor, a fost reţinut pe Aeroportul Internaţional Chişinău la iniţiativa Procuraturii Anticorupţie. Potrivit Procuraturii Anticorupţie, Policinschi ar fi bănuit de abuz de serviciu, cu cauzarea daunelor în proporţii considerabile intereselor publice şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, soldate cu urmări grave, notează UNIMEDIA.

Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2014 - 2016, contrar normelor legale, preşedintele raionului Dubăsari ar fi dispus, în lipsa deciziei Consiliului raional, delegarea pentru participarea la o serie de întruniri peste hotarele Republicii Moldova a unor persoane cu funcţie de demnitate publică şi persoane publice din cadrul Consiliului raional Dubăsari, fiindu-le acoperite cheltuielile de deplasare din bugetul Consiliului în sumă de peste 83 mii lei.

Totodată, acestuia i se incriminează faptul că ar fi încheiat cu o firmă două contracte de achiziţionare a serviciilor de asistenţă juridică în sumă de 40.000 lei, şi ar mai fi încheiat contracte cu o întreprindere privind achiziţionarea de bunuri în sumă de 439 000 lei.

Grigore Policinschi, reprezentant din partea Partidului Comuniştilor, ocupă funcţia de preşedinte al raionului Dubăsari începând cu anul 2003, în prezent aflându-se la al patrulea mandat. Potrivit deputatei PCRM, Elena Bodnarenko, Policinschi a fost reţinut la aeroport în timp ce se întorcea din vacanţă. După reţinere, la domiciliul şi în biroul de serviciu ale acestuia au fost efectuate percheziţii, însă nu au fost depistate şi nu au fost ridicate bunuri care să aibă importanţă pentru cauza penală.

„Sunt convins că CNA „are” argumente beton pentru a-l reţine pe preşedintele raionului Dubăsari. Aşa cum a „avut” şi în multiple alte cazuri de reţinere a oponenţilor actualei guvernări. Mai ştii? Ar fi o mare deziluzie pentru alegătorii săi din întregul raion, care i-au acordat de patru ori mandatul de încredere. Ar fi o deziluzie şi pentru mine, cel care îl cunoaşte de mulţi ani pe domnul Policinschi drept un om onest, muncitor şi de bună-credinţă”, a scris pe pagina sa de Facebook, fostul premier moldovean, Ion Sturza.

Totodată, omul de afaceri îl consideră pe Grigore Policinschi ca fiind ultimul preşedinte de raion independent, întrucât „ceilalţi sunt împărţiţi frăţeşte de cei care ne guvernează – PD şi PSRM. Dar asta este o simplă coincidenţă. Deziluzie sau aluzie? Cine va fi următorul?”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor