Opoziţia pro-europeană de la Chişinău anunţă un nou protest pentru 1 octombrie

Maia Sandu şi Andrei Năstase au anunţat pentru duminică 1 octombrie o nouă acţiune de protest, întrucât televiziunea naţională a refuzat să acorde o oră de emisie în direct opoziţiei care într-adevăr se bucură de susţinerea poporului.
Andrei Năstase, Maia Sandu
Andrei Năstase, Maia Sandu (Captură Foto / privesc.eu)

Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu împreună cu preşedintele Partidului Platforma Demnitae şi Adevăr, Andrei Năstase, au menţionat în cadrul unei conferinţe de presă că vor continua să lupte alături de societatea deşteptată din Republica Moldova, pentru „edificarea statului de drept şi a ţării în care să vrei să trăieşti”, anunţând un nou protest pentru ziua de duminică 1 octombrie.

„Aseară târziu am citit comunicatul televiziunii naţionale din care aflăm că solicitarea protestatarilor de acum o săptămână, prin care am cerut „Ora Opoziţiei” la televiziunea publică care este plătită din banii cetăţenilor şi care trebuie să asigure o informare obiectivă şi echidistantă a tuturor telespectatorilor, nu a fost acceptată. Ni se fac nişte promisiuni vagi că vom fi invitaţi la anumite emisiuni”, a declarat liderul PAS, conform privesc.eu.

Maia Sandu a precizat că opoziţia pro-europeană de la Chişinău va insista în continuare pe această solicitare adresată Companiei „Teleradio-Moldova” (TRM), precum şi pe toate celelalte solicitări adoptate în rezoluţia de la ultimul protest, şi anume publicarea raportului Kroll, sancţionarea tuturor celor care se fac vinovaţi şi renunţarea la sistemul electoral mixt.

La rândul său, liderul PPDA, Andrei Năstase a specificat că protestul continuă, având în vedere că răspunsul TRM nu satisface aşteptările oamenilor. Acesta a reiterat că se va insista în continuare pe anularea votului mixt, investigarea furtului miliardului, publicarea raportului Kroll, tragerea la răspundere a celor vinovaţi, precum şi iniţierea sancţiunilor împotriva lui Plahotniuc, a lui Dodon dar şi a anturajelor acestora în exteriorul ţării.

„Facem un apel către tinerii din ţară, în joc este viitorul ţării dar şi viitorul copiilor noştri, al dumneavoastră, vă îndemnăm să ieşim în continuare să protestăm pentru că astăzi se pun bazele unei dictaturi prin acest sistem mixt de vot. Consultându-ne cu oamenii din teritoriu, care ne simpatizează dar şi cei care sunt dezamăgiţi de politicile lui Plahotniuc şi Dodon, şi având în vedere că mâine (duminică 24 septembrie n.r.) Plahotniuc şi Dodon organizează proteste în mai multe localităţi din ţară, vom continua protestul nostru pe data de 1 octombrie”, a explicat Andrei Năstase.

Potrivit celor doi lideri ai opoziţiei pro-europene, extraparlamentare, protestul din 1 octombrie va porni de la Cinematograful „Gaudeamus”, vizavi de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, fiind urmat ulterior de un marş, al cărui itinerariu se va decide de către cei prezenţi la eveniment.

„Guvernarea trebuie să înţeleagă că orice încercare a ei de a ne crea imaginea de oameni violenţi, terorişti, de a lansa în spaţiul public tot felul de minciuni, nu trece nici în interiorul şi nici în exteriorul ţării. Străinătatea a înţeles foatrte bine cu ce se ocupă această guvernare mincinoasă care a lansat în spaţiul public o minciună cu privire la protestul din 17 septembrie fără a aduce vreo probă împotriva organizatorilor sau participanţilor la acel protest. Oamenii nu sunt proşti aşa cum îi consideră guvernarea şi fac o solicitare pe această cale, nu subestimaţi poporul Republicii Moldova”, a conchis preşedintele Platformei DA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe