Maia Sandu: Plahotniuc moare de frică de dezbateri, e viteaz doar în vizuina lui

Săptămâna trecută, Maia Sandu l-a provocat pe Plahotniuc la o dezbatere publică în cadrul căreia acesta să răspundă la întrebările cetăţenilor. „Aşa cum am intuit, lui Plahotniuc îi este frică şi îl trimite la dezbateri pe Candu, a menţionat liderul PAS.
Maia Sandu, liderul PAS
Maia Sandu, liderul PAS (captură foto / privesc.eu)

Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu şi-a dorit o dezbatere cu persoana responsabilă direct de situaţia dramatică din Republica Moldova, liderul Partidului Democrat, oligarhul Vlad Plahotniuc, fiind sigură că şi cetăţenii îşi doresc acelaşi lucru. Cu părere de rău, nu foarte curând vom avea parte de dezbateri publice cu participarea lui Plahotniuc, întrucât miercurea viitoare, la dezbateri cu Maia Sandu va veni şeful legislativului, Andrian Cnadu.

„Aşa cum am intuit, lui Plahotniuc îi este frică şi îl trimite la dezbateri pe Candu. Îi este frică de oameni, de lumina reflectoarelor, de întrebări neregizate. El e viteaz doar la el în vizuină. Ne-am dorit o dezbatere cu cel care se face direct responsabil de situaţia dramatică din ţara noastră şi sunt convinsă că cetăţenii îşi doresc acelaşi lucru. Din păcate, cel care se visează prim-ministru zi şi noapte nu are curajul sa iasă într-o confruntare directă, preferând să tragă doar sforile din umbră, ca un adevărat uzurpator. Accept invitaţia să particip la dezbateri cu Andrian Candu, miercurea viitoare la Moldova 1, având în vedere că la sfârşitul acestei săptămâni voi fi la Bucureşti”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, Candu a ţinut să mulţumească postului public Moldova 1 pentru invitaţia de a participa la dezbatere cu Maia Sandu. „Sunt deschis să discutăm faţă în faţă, în direct”, a scris politicianul pe pagina sa de socializare.

Menţionăm că Maia Sand i-a făcut o invitaţie lui Vlad Plahotniuc, încă de săptămâna trecută, să participe la dezbateri publice, specificând că acesta este persoana cea mai indicată să explice cetăţenilor ce face pentru Moldova.

„Andrian Candu este purtătorul de cuvânt al lui Plahotniuc. Să vină Plahotniuc la televiziunea naţională, sau poate să vină şi aici, oriunde, şi să discutăm cu omul care este responsabil de ce se întâmplă în această ţară. Andrian Candu nu este atât de important, nu prea ai ce să discuţi cu el. Să vină Plahotniuc, dacă nu moare de frică să vină la o emisiune care nu este total regizată aşa cum este el obişnuit să facă. Să vedem dacă omul acesta are măcar un pic de curaj să vină şi să răspundă la nişte întrebări, sau să încerce să explice ceea ce face el”, a menţionat liderul PAS, în cadrul emisiunii „În Prounzime” de la Pro TV.