PAS şi PPDA insistă să-şi exprime opiniile la „Ora Opoziţiei” la televiziunea naţională

Există o manipulare şi o dezinformare crasă pe piaţa media din Republica Moldova, fapt ce i-a făcut pe Maia Sandu şi Andrei Năstase să vrea să-şi facă auzite opiniile în aceeaşi măsură cu opiniile guvernării la televiziunea naţională.
Andrei Năstase, Maia Sandu
Andrei Năstase, Maia Sandu (Captură Foto / privesc.eu)

Folosindu-se de dreptul la informare corectă şi pluralismul de opinii care sunt indicate în lege, cele două partide de opoziţie pro-europeană, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), consideră că nu au solicitat conducerii televiziunii naţionale nimic ilegal, şi nici nu încearcă să intervină în politica editorială a televiziunii naţionale aşa cum ar fi prezentat lucrurile conducerea acestei instituţii.

„Există o manipulare crasă, o dezinformare crasă pe piaţa media din Republica Moldova”, în special în rândul televiziunilor controlate direct de către liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc şi şeful statului, Igor Dodon, şi acum şi televiziunea naţională începe să urmeze aceleaşi modalităţi de dezinformare, a opinat liderul PAS, Maia Sandu.

„Televiziunea naţională spune că reflectă activităţile opoziţiei în emisiunile de ştiri. Noi nu avem nevoie de intermediere si putem să discutăm foarte mult despre obiectivitatea şi despre timpul care ne este alocat nouă partidelor de opoziţie şi timpul care este rezervat guvernării”, a declarat în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurtal TV, Maia Sandu.

Aceasta a specificat că în răspunsul primit la scrisoarea expediată de către cele două partide PAS şi PPDA Companiei „Teleradio-Moldova” (TRM) li se spune că urmează să fie invitaţi la o discuţie cu conducerea televiziunii naţionale pe parcursul acestei săptămâni. Mai mult decât atât, la discuţie vor fi invitate şi celelalte peste 40 de partide înregistrate, despre care Sandu a punctat că este „foarte comod să scoţi de la naftalină o listă de partide care practic nu există, inclusiv nu prezintă rapoarte financiare la CEC şi să faci un grafic pentru următorii nu ştiu câţi ani astfel încât partidelor de opoziţie autentică, anti-oligarhică, pro-europeană, care contează astăzi în viaţa politică, să le vină rândul peste câţiva ani”.

Politiciana a reiterat că PAS şi PPDA vor insista în continuare pentru „Ora Opoziţiei” la televiziunea naţională, astfel încât la oameni să ajungă activităţile autentice ale celor două fracţiuni politice. Totodată, Maia Sandu a specificat că PAS şi Platforma DA îşi doresc să poată să-şi trimită reprezentanţii la emisiunile de la televiziunea publică „astfel încât la rând cu opiniile guvernării să fie auzite şi opiniile noastre şi atunci cetăţenii vor putea să ia o decizie informată, nu în baza minciunilor pe care le lansează televiziunile lor”.

Prezent la emisiune, preşedintele PPDA, Andrei Năstase a precizat că următorul protest al opoziţiei pro-europene de la Chişinău va avea loc la 1 octombrie. „Vom face şi un marş şi vom porni de la cinematograful „Gaudeaus” care este în preajma Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Asistenţei Sociale pentru că este de datoria noastră să sensibilizăm întreaga societate pentru că suferă cu toţii din cauza lipsei de informaţie veridică, din cauza site-urilor fake, şi a tot felul de posturi de televiziune care îşi ziceau înainte independente, dar acum şi ele au nimerit în mrejele oligarhice”.

În context, cei doi lider au subliniat că ar participa cu plăcere la o confruntare în direct cu cel pe care îl cosideră direct responsabil de dezastrul din Moldova. Liderul Platformei DA a mărturisit a venit cu asemenea invitaţii pentru Plahotniuc în mai multe rânduri însă acesta nu acceptă aşa ceva întrucât „înţelege foarte bine că la tot răul pe care l-a făcut acestei societăţi, atâta i-ar mai rămâne să iasă la televizor şi să mai fie întrebat direct unde sunt miliardele, ce s-a întâmplat cu spălătoria rusească de 30 de miliarde, de ce în R. Moldova care este controlată plenar de el, se trăieşte atât de rău”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe