Preşedintele Iohannis aşteptat pe 22 ianuarie la Chişinău

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis.
Preşedintele PNL, Klaus Iohannis. (Epoch Times România)

Prima vizită externă oficială a preşedintelui României, Klaus Iohannis, va avea loc în Republica Moldova. Şeful statului va fi prezent în Moldova de peste Prut în zilele de 22 şi 23 ianuarie 2015, informează Hotnews.

Informaţia a fost confirmată de secretarul general al Aparatului preşedintelui Republicii Moldova, Ion Păduraru.

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni la Chişinău cu omologul său, Nicolae Timofti, precum şi cu viitorul premier, dacă până atunci va fi constituit noul Guvern. De asemenea, Iohannis va avea întrevederi şi cu liderii formaţiunilor politice din Republica Moldova şi va ţine un discurs public la una dintre universităţile din Moldova.

Klaus Iohannis a fost la Chişinău şi în data de 28 noiembrie, cu două zile înainte ca în Moldova să se desfăşoare alegerile pentru noul Parlament. La data respectivă, preşedinte en-titre era Traian Băsescu, Iohannis fiind preşedintele ales.

Iohannis a susţinut atunci o conferinţă de presă, în cadrul căreia a declarat că "nu există o altă ţară decât Republica Moldova care este atât de importantă pentru noi, românii, pentru România, pentru relaţiile externe ale României".

"România cu siguranţă are o datorie de necontestat faţă de Republica Moldova: constituirea unui spaţiu comun de democraţie, stabilitate şi prosperitate pentru cetăţenii români şi moldoveni. Iar unul dintre obiectivele principale ale politicii externe este susţinerea în cel mai clar mod cu putinţă a parcursului european al Republicii Moldova", a precizat Iohannis.

De asemenea, recent, într-un interviu acordat publicaţiei franceze l'Express, preşedintele României se declara optimist în ceea ce priveşte parcursul european al Republicii Moldova şi şi-a exprimat convingerea că România poate ajuta Moldova să se integreze în UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne