Iohannis îi dăruieşte unei adolescente o tabletă, pentru a putea vorbi cu mama sa, plecată din ţară la muncă

Congresul PNL, 22-23 Febroarie 2013, Bucureşti, România. În imagine, Klaus Iohannis
Congresul PNL, 22-23 Febroarie 2013, Bucureşti, România. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, preşedintele Klaus Iohannis a dăruit unei adolescente de 14 ani, a cărei mamă este plecată în Italia, o tabletă pentru a putea vorbi mai des, online, cu mama ei.

"Ana-Maria are 14 ani şi este unul dintre zecile de mii de copii ai României care trăiesc departe de părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Am vizitat-o la familia cu patru copii la care locuieşte acum. M-am gândit că cel mai potrivit dar de Crăciun pentru ea ar fi să-şi vadă mai des mama, măcar pe Skype. Vreau ca mandatul meu să ne aducă laolaltă pe toţi: românii de acasă, românii din străinătate, românii care m-au votat, dar şi românii care nu m-au votat, tineri, bătrâni şi copii, cu toate bucuriile şi încercările noastre. Crăciunul să fie semnul împăcării şi al unei naţiuni unite şi demne.", scrie Iohannis pe contul său de Facebook, unde a postat şi un film care suprinde câteva momente din vizită făcută de şeful statului la familia unde trăieşte adolescenta.

În înregistrarea video postată pe contul de socializare a preşedintelui, Ana-Maria îi povesteşte preşedintelui României că a crescut departe de mama ei, plecată să muncească în Italia. După ce timp de nouă ani a stat la o familie, în urmă cu cinci ani s-a reintegrat în familie, după ce mama sa a revenit în ţară, după care mama sa a plecat la muncă din nou.

”Chiar dacă mama e în Italia, pot spune că sunt bine, deşi îmi este foarte dor de ea”, spune adolescenta, a cărei poveste este ilustrativă pentru drama pe care o trăiesc alte zeci de mii de copii, ai căror părinţi au fost mânaţi de sărăcie peste hotare, pentru a-şi câştiga o pâine.

Reamintim că marţi, preşedintele Klaus Iohannis a transmis cu ocazia Crăciunului, un mesaj prin care le transmite românilor că gândurile sale se îndreaptă ”către toţi copiii ai căror părinţi sunt departe şi părinţii care duc dorul copiilor” şi le promite acestora că va face tot ce îi stă în putinţă ca ”familiile să se reunească în mandatul său”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne