Crăciunul interzis într-o universitate chineză. Înlocuit cu filme de propagandă

.
. (Jeff Nenarella/Epoch Times)

Sărbătorirea Crăciunului a fost interzisă într-o universitate din nord-vestul Chinei, scrie Reuters. În schimb, studenţii sunt obligaţi să vizioneze filme de propagandă.

Conducerea universităţii a catalogat sărbătoarea drept "kitch" occidental, căruia fiii şi fiicele Republicii populare chineze trebuie să i se opună.

Mass media de stat din Beijing relatează că de-a lungul şi de-a latul campusului universităţii din Xian au fost întinse bannere cu mesaje precum "Străduiţi-vă să fiţi fii şi fiice excepţionali ai Chinei, opuneţi-vă kitsch-ului sărbătorilor occidentale!" şi "Respingeţi expansiunea culturii occidentale!"

Au urmat filme de propagandă comunistă.

Un student a declarat că aceia care nu luau parte la vizionarea a trei ore de filme de propagandă erau pasibili de pedepse, iar profesorii au stat de pază în picioare ca să-i oprească pe cei care ar vrea să plece din sală.

"Nu avem ce să facem, nu putem scăpa!", a mai spus studentul.

Un microblog oficial s-a umplut de comentarii prin care studenţii erau îndemnaţi să acorde mai multă atenţie sărbătorilor din China, cum ar fi "Festivalul de primăvară".

Aşa numita sărbătoare a "festivalului de primăvară" este o invenţie a Revoluţiei Culturale iniţiate de Mao Tsedun, care a distrus sever tradiţiile culturale ale Chinei antice. "Festivalul de primăvară" este versiunea comunizată a Anului Nou chinezesc, o sărbătoare tradiţională cu puternice semnificaţii religioase.

În Wenzhou, un oraş din provincia Zhejiang, toate activităţile de Crăciun au fost interzise în şcoli şi grădiniţe. Inspectorii se asigură că interdicţiile sunt puse în aplicare, a scris recent Xinhua, oficiosul Partidului Comunist Chinez.

Deşi Partidului Comunist Chinez susţine că apără tradiţiile populare chineze de expansiunea sărbătorilor vestice, "comerciale şi kitch", în realitate lucrurile stau cu totul altfel. De-a lungul zecilor de ani de când conduce China, Partidului Comunist s-a străduit, prin orice mijloace (de la îndoctrinare până la crime şi torturi) să înlăture tradiţiile şi credinţa din sufletele chinezilor, pentru a le înlocui cu doctrina de partid.

Creştinismul este permis în China comunistă, deşi Biserica Catolică şi cea Protestantă sunt oficial interzise, regimul comunist creând un surogat numit "Biserica Catolică Patriotică", o structură complet controlată de Partid, care numeşte episcopii pe criterii politice.

Statul chinez se consideră ateu, strivind dur libertatea de credinţă. Cel mai cunoscut caz de persecuţie este cea organizată împotriva tibetanilor, a liderului lor spiritual, Dalai Lama, şi a culturii tibetane. Cea mai răspândită persecuţie este însă dusă împotriva mişcării spirituale Falun Gong. În campania organizată împotriva aderenţilor Falun Gong, statul comunist a comis numeroase crime, fiind învinuit chiar de o practică sistematică de recoltare de organe, cu forţa, pe viu, de la aderenţi Falun Gong închişi pe nedrept în lagăre de muncă.