Povestea vacilor “luate” de uraganul Dorian, care au apărut "vii" după câteva luni

Vaci
Vaci (screenshot tramite foto Facebook Rhonda Hunter Photography)

Proprietarii au crezut că trei vaci au murit din cauza uraganului Dorian, care, la începutul lunii septembrie, a măturat coasta statului Carolina de Nord, Statele Unite.

Însă cele trei vaci au apărut vii şi nevătămate săptămâni mai târziu într-o zonă rurală a insulei Cedar, relatază BBC.

Singura explicaţie posibilă este faptul că vacile, care păşteau paşnic, au fost târâte în mare pe 6 septembrie, de valul de furtună cauzat de fenomenul atmosferic.

Animalele ar fi reuşit să înoate 8 kilometri până la Cape Lookout Seashore Park, în Outer Banks din Carolina de Nord, un lanţ de insule separate de continent.

Purtătorul de cuvânt al parcului, BG Horvat, a explicat presei locale că lucrătorii parcului au văzut prima vacă la o lună după furtună, iar celelalte două au fost descoperite în urmă cu două săptămâni.

Horvat a explicat că animalele au avut norocul să nu fie târâte în Atlantic, lucru care s-a întâmplat cu mai mulţi cai. Aceste vaci au trăit, fără îndoială, o aventură fascinantă, a adăugat el.

Acum, autorităţile intenţionează să le conducă acasă.

Uraganul Dorian a lovit coasta de est a statului Carolina de Nord la începutul lunii septembrie, ca furtună de categoria 1, care a provocat ploi abundente, vânturi puternice şi inundaţii.

Dorian a ajuns în Statele Unite din Bahamas, unde a provocat pierderi umane şi materiale semnificative.