Ponta vorbeşte de "adversarii independenţei economice". Lăzăroiu îl compară cu Tsipras

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Aflat încă într-un spital din Turcia, premierul Victor Ponta a făcut apel la românii "de bună credinţă" să facă front comun împotriva "adversarilor independenţei noastre economice" care vor să blocheze aplicarea măsurilor noului Cod Fiscal. În replică, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu l-a comparat cu primul-ministru grec Alexis Tsipras.

"Codul Fiscal a fost adoptat prin consens politic (votat de toate partidele) şi prin cea mai amplă consultare cu mediul de afaceri (în special Coaliţia pentru Dezvoltarea României)! Cred că în acest moment toţi adversarii dezvoltării, prosperităţii şi independenţei noastre economice sunt în stare de orice ca să blocheze aplicarea măsurilor din Cod! Fac un apel la toţi românii de bună credinţă să facem front comun împotriva oricăror asemenea tentative evident împotriva interesului nostru ca ţară şi societate!", a scris, pe Facebook, Victor Ponta.

Cel mai probabil şeful PSD face referire la Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, care au avertizat anterior că unele dintre măsurile fiscale adoptate, cum ar fi spectaculoasa scădere a TVA la 19%, pot avea efecte negative asupra României.

Sebastian Lăzăroiu susţine că ştie "ce l-a apucat pe Ponta să se războiască brusc", tocmai din Stambul, cu aşa-zişii "adversari ai independenţei economiei româneşti":

"Potrivit unui sondaj realizat zilele trecute de GSSC Avangarde, 71% dintre români sunt de acord cu decizia luată de premierul grec Alexis Tsipras de a respinge măsurile propuse de creditorii externi."

În opinia acestuia, premierul Ponta s-ar fi uitat pe acest sondaj înainte "să arunce declaraţia aia stupidă pe Facebook". "Omul, în cădere de popularitate, mai ales după ce a intrat în vizorul DNA, s-a uitat pe sondaj şi ce a zis el: stai că nu e rău să o fac pe Tsipras de România."

"Cred că asta îi va grăbi căderea şi chiar ieşirea definitivă din politică", a adăugat Lăzăroiu.

Cât despre sondajul respectiv, fostul consilier prezidenţial a precizat că, la greci, a fost nevoie de o săptămână de stat la cozi la bănci ca procentul celor care acceptă condiţiile impuse de creditorii internaţionali în schimbul acordării fondurilor de salvare financiară a ţării să crească de la 30% la 40%.

"La români e nevoie doar de o zi ca să se ajungă de la 30% la 60%. Românii empatizează cu haiducii doar dacă nu e pielea lor în joc", susţine Lăzăroiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.