Lăzăroiu: Trădare-surpriză în tabăra Puterii. Dacă ALDE nu participa la vot în cazul MRU nu se făcea cvorum

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Din momentul în care PSD a decis să boicoteze votul în cazul MRU, miza liberalilor a devenit asigurarea cvorumului - trebuiau să aducă în sala de plen 278 de parlamentari, astfel încât să poată să înceapă şedinţa.

Surprinzător, nu mai puţin de 289 de parlamentari s-au aflat în sală, validarea lui MRU la şefia SIE devenind o simplă formalitate, în contextul în care erau necesare doar jumătate plus unul din voturile celor prezenţi. Miza reală fusese asigurarea cvorumului.

Cum a fost posibil? Analistul politic Sebastian Lăzăroiu susţine că doar prin trădarea celor de la ALDE, grupul condus de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin.

"Se pare că PSD a pierdut puterea. Nu doar UNPR a părăsit majoritatea, ci şi ALDE. Grupul lui Tăriceanu-Constantin s-a aflat în sală şi a votat. Dacă ALDE absenta, practic nu se făcea cvorumul. Indiferent cum a votat a trădat din moment ce e în sală. MRU trebuia să treacă şi doar ALDE putea să ajute. Şi ALDE primeşte şi protecţie mediatică pentru favorul făcut. E interesant că presa comentează doar în cheia celor 11 absenţi de la PNL şi cei 2 prezenţi de la PSD.

Nimeni nu spune că cei mai mari trădători, din punctul de vedere al PSD, sunt cei de la ALDE. Eu eram ferm convins că ei vor absenta de la vot şi de aia eram sceptic că se va face cvorumul (uitându-mă la numere, se pare că aveam motive să fiu pesimist). ALDE a venit la vot, a asigurat cvorumul (fără ei nu se făcea) şi nimeni nu suflă o vorbă despre marea lor trădare. Interesant...", a precizat Lăzăroiu.

Fostul consilier prezidenţial susţine că le-a zis celor de la PSD în urmă cu trei săptămâni că Tăriceanu îi va trăda cât de curând:

"Scăpaţi de trădători precum Tăriceanu, care azi parazitează partidul vostru şi-l trag în jos. De mâine, Tăriceanu şi alţii ca ei se vor redescoperi liberali şi vă vor înjura pe voi." scriam pe 11 iunie. Azi (marţi - n.r.), "prostul de pe locul 3", cum îi zicea Ghiţă, a făcut primul pas. Dacă grupul ALDE nu participa la vot, nu se făcea cvorumul."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.