Ponta: Decizia privind Roşia Montană o va lua Parlamentul; noi ne-am făcut datoria

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că decizia finală privind proiectul minier de la Roşia Montană va fi luată de Parlament şi că, după 15 ani de amânări, Guvernul şi-a făcut datoria în privinţa acestuia.

“Vreau să spun, referitor la proiectul Roşia Montană, care din 1999, iată, de 15 ani, stătea prin Guvernul României, prin diverse sertare. Cred în continuare că decizia corectă era să lăsăm Parlamentul şi opinia publică să aibă o dezbatere şi să ia o decizie pe acest proiect. Eu cred că noi ne-am făcut datoria, în primul şi în primul rând de a prezenta, în sfârşit, opiniei publice toate datele şi domnul Şova mâine va face o conferinţă de presă, cu toate documentele (…) Decizia aparţine Parlamentului şi cred că Guvernul, în sfârşit, după 15 ani, a făcut ceea ce trebuia să facă, şi anume a prezentat toate datele”, a afirmat Victor Ponta.

Premierul a explicat că nu a pus nimeni ”cap la cap” în 15 ani aceste documente. Astfel că, în conferinţa de presă de joi, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, va arăta cum s-a dat licenţa de exploatare, care sunt obligaţiile statului român, câţi bani a cheltuit firma respectivă şi care sunt consecinţele negative ale faptului că nu vom avea, eventual, acest proiect.

”Respect toţi oamenii care protestează paşnic, dar în acelaşi timp am o responsabilitate pentru toată ţara şi pentru cei care nu protestează. Deciziile pe care le luăm trebuie să ia în considerare 20 de milioane de oameni şi responsabilitatea este a noastră”, a apreciat Victor Ponta.

Guvernul a adoptat, pe 27 august, proiectul de lege referitor la Roşia Montană.