PNL prea ocupat pentru a discuta situaţia Noricăi Nicolai

Norica Nicolai (Epoch Times România)
Loredana Diacu
21.07.2014

Decizia Noricăi Nicolai de a se afilia grupului ALDE în Parlamentul European nu va fi sancţionată deocamdată în PNL, în pofida faptului că a contravenit flagrant politicii partidului care, la ultimul Congres, şi-a scos din statut prevederea că este membru al ALDE, în vederea afilierii la PPE.

Partidul are alte priorităţi deocamdată, a explicat seniorul partidului, Mircea Quintus, în contextul negocierilor pentru fuziunea PNL-PLD, cu toate implicaţiile pe care aceasta le presupune. Cât despre gestul Noricăi Nicolai de a alege un alt drum decât cel stabilit de partid, Quintus a catalogat decizia acesteia mai degrabă sentimentalitate feminină:

„Nu cred că se va discuta zilele acestea, când avem lucruri mai importante de făcut, despre situaţia Noricăi Nicolai. Norica face greşeli de femeie, sentimentalismele merg în altă parte, nu în politică. Păcatul ei e altul, e că vorbeşte aiurea, în diverse circumstanţe”, a declarat Quintus pentru RTV.

La fel ca şi Quintus, Ludovic Orban a declarat de asemenea că PNL are pe agendă, în prezent, subiecte mai importante decât afilierea Noricăi Nicolai la ALDE, precizând însă că situaţia colegei sale va fi tranşată când PNL va intra efectiv în PPE:

„Situaţia Noricăi Nicolai va fi tranşată când PNL va intra în Partidul Popular European. Deocamdată, pe agenda partidului avem subiecte mult mai importante, dar el va fi discutat când vom adera la PPE. Şi vom lua o decizie atunci”, a declarat Orban.

Reamintim că Norica Nicolai, numită vicepreşedinte al grupului parlamentar ALDE din PE, şi-a anunţat public, pe 2 iulie, intenţia de a se afilia la ALDE din Parlamentul European, afirmând că îşi asumă alegerea, chiar dacă acest lucru îi poate aduce excluderea din PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor