PMP îşi alege duminică noul lider. Preşedintele Băsescu ar putea apărea la Congres

Eugen Tomac, preşedinte PMP
Eugen Tomac, preşedinte PMP (Epoch Times România)
Loredana Diacu
06.02.2015

Duminică, greu încercatul PMP, lăsat de DNA fără conducătoare, se întruneşte în Congres, pentru a-şi alege noul lider, în persona deputatului Eugen Tomac, unic candidat la şefia partidului. Marea absentă de la Congres va fi, evident, Udrea, care s-a suspendat din partid săptămâna trecută, funcţia de preşedinte interimar fiind asigurată de Tomac.

La Congres şi-ar putea face apariţia, în schimb, fostul preşedintele Traian Băsescu, retras în sânul familiei, de când protejata sa, Elenei Udrea, este urmărită penal, acuzată de fapte de corupţie în dosarele Microsoft şi Gala Bute.

Secretarul general al PMP, Clement Negruţ, cel care se ocupă de organizarea congresului, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că reprezentanţii PMP l-au invitat pe fostul şef al statului la congres şi îl aşteaptă "cu mare drag". Băsescu, care de când cu Udrea devenită star de dosare penale, a evitat declaraţiile de presă, "nici nu a infirmat, nici nu a confirmat" participarea.

"Noi l-am invitat la congresul PMP pe domnul Traian Băsescu. Nu ştim, vom vedea, dacă va veni, nu ne-a infirmat, nu ne-a confirmat, noi l-am invitat şi îl aşteptăm cu mare drag", a precizat secretarul general al PMP.

Dacă nu a putut garanta prezenţa fostului preşedinţe, în schimb Negruţ a fost în măsură să confirme că Elena Udrea nu va apărea la congres.

Congresul PMP va avea loc, duminică, la Palatul Parlamentului, începând cu ora 11, vor fi 756 de delegaţi şi o singură moţiune "România implicată-PMP partidul schimbării" a domnului Eugen Tomac", a mai adăugat Negruţ, precizând că votul dat pe această moţiune va aproba automat şi lista cu cei 35 de susţinători ai candidaturii lui Tomac, "care vor deveni direct membri în CEN", forul de conducere al partidului.

Potrivit acestei liste, prim-vicepreşedinte al PMP va fi Siegfried Mureşan, iar secretar general al PMP va fi Dorel Onaca, mai relatează Mediafax.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor