Cioloş, ironic: Numai Dragnea e cumpătat, noi, toţi ceilalţi, ne-am agitat copilăreşte

"Acum, când încercaţi din nou să puneţi justiţia sub control politic, nu vă aşteptaţi, bănuiesc, ca oamenii să stea liniştiţi, la locurile lor şi să vă primească propunerile cu aplauze?!", i-a transmis fostul premier Dacian Cioloş liderului PSD.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea ne ceartă că ne-am grăbit să criticăm propunerile de modificare ale legilor justiţiei, a remarcat ironic, joi seară, pe pagina sa de Facebook, fostul premier Dacian Cioloş.

"Da, numai dumnealui a fost cel cumpătat... noi, toţi ceilalţi, în frunte cu preşedintele ţării, cu procurorul general, cu judecătorii, ne-am agitat copilăreşte, fără să înţelegem ordinea lucrurilor. Au fost enunţate câteva principii, spune dumnealui, nimic grav în asta, de ce atâta agitaţie, nu-i aşa?! Păi nu dumneavoastră, domnule Dragnea, i-aţi cerut ministrului Toader să vină mai repede cu pachetul pe Justiţie? Nu dumneavoastră spuneaţi în iarnă că nu ştiţi nimic despre Ordonanţa 13?", a declarat Cioloş.

Fostul prim-ministru mai întreabă, ironic, dacă nu acesta este Guvernul care implementează la literă celebrul program PSD cu care se tot lăuda şeful PSD.

"Eu zic aşa, domnule Dragnea: ori spuneţi răspicat că domnul Toader a lansat o enormitate, care nu este susţinută de PSD - şi atunci trebuie să demisioneze, ori recunoaşteţi public că nu mai controlaţi Guvernul şi atunci colegii dumneavoastră de partid vor şti mai bine ce să facă", a afirmat Cioloş.

Potrivit fostului premier, dacă Tudorel Toader are legitimitate pentru că este susţinut politic, cine îl susţine trebuie să-şi asume ceea ce prezintă public acesta de la pupitrul de ministru.

"Dacă vi se întâmplă să mai uitaţi, dumneavoastră vorbiţi în calitate de lider al Coaliţiei de guvernare, iar domnul Toader în calitate de ministru al Guvernului României. Repet: al Guvernului României - o ţară europeană, care respectă separarea puterilor în stat şi independenţa justiţiei. Un stat de drept", a precizat Cioloş.

Tehnocratul a atras atenţia că, dacă în iarnă nu s-ar fi "agitat" şi n-ar fi ieşit în stradă sute de mii de oameni, justiţia, lupta împotriva corupţiei ar fi fost schilodite.

"Acum, când încercaţi din nou să vulnerabilizaţi statul de drept, să puneţi justiţia sub control politic, nu vă aşteptaţi, bănuiesc, ca oamenii să stea liniştiţi, la locurile lor - ca să parafrazez un citat celebru şi de tristă amintire - şi să vă primească propunerile cu aplauze?!", a conchis Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne