"Platforma civică Împreună, lansată pentru susţinerea referendumului pentru familie

Numeroase organizaţii s-au strâns împreună pentru a spune "da" referendumului vizând redefinirea familiei şi a transmite politicului că "nu pot desconsidera dorinţa românilor de definire în Constituţie a instituţiei căsătoriei."
Ana Ion
16.09.2017

alte articole

.
. (Jeff J Mitchell / Getty Images)
Ana Ion
16.09.2017

Sute de organizaţii din întreaga Românie s-au reunit în Platforma civică Împreună, lansată oficial vineri, relatează Agerpres. Obiectivul declarat al noii platforme este susţinerea referendumului pentru familie în sensul redefinirii în Constituţie a căsătoriei, ca uniunea între un bărbat şi o femeie.

"Este o platformă alcătuită din peste o mie de ONG-uri şi intelectuali din Botoşani până în Mehedinţi, din Satu Mare până în Constanţa. (...) Noi dorim să demonstrăm, în modalitatea cea mai neutră, tehnică, juridică, că românii sunt capabili să aibă o societate civilă care să le apere valorile în care ei cred şi să le susţină astfel încât să poată fi transmise copiilor lor. O platformă care are drept obiect apărarea valorilor în care românii cred şi începem cu definiţia căsătoriei", a explicat purtătorul de cuvânt al Comitetului naţional de iniţiativă cetăţenească, avocat Ana Corina Săcrieru.

Avocata a mai ţinut să sublinieze, în discursul său, că politicienii "nu pot desconsidera dorinţa românilor de definire în Constituţie a instituţiei căsătoriei", reamintind de prevederea din Codul Civil care precizează "că avem căsătorie între un bărbat şi o femeie."

"Milioane de români au semnat ca această definiţie să fie menţionată şi în Constituţie. Singurul lucru care se impune este organizarea acestui referendum pentru ca toată lumea să vină şi să voteze potrivit conştiinţei", a declarat avocata.

La rândul său, Mihai Gheorghiu, preşedintele Comitetului naţional de iniţiativă cetăţenească, a susţinut că, deşi mici, multe dintre organizaţii apără "valorile fiinţei româneşti".

"Toţi aceşti oameni s-au strâns împreună pentru a spune 'da' referendumului pentru modificarea art. 48 alin. 1 din Constituţie. (...) E încă un semnal înaintea votului decisiv că societatea românească doreşte acest referendum şi doreşte această modificare Constituţională, doreşte ca normalitatea să fie regula societăţii noastre şi a sistemului juridic şi constituţional", a declarat Gheorghiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor