Voiculescu: Ei mint şi îşi bat joc, iar cine îndrăzneşte să spună adevărul e sorosist, tefelist, obraznic

Liviu Dragnea, Mihai Tudose, Florian Bodog şi Corneliu Florin Buicu mint, spun că albul e negru sau invers, îşi bat joc de orice, de oricine, iar cine îndrăzneşte să spună adevărul este sorosist, tehnocrat, tefelist, obraznic, a remarcat indignat fostul ministru Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Preşedintele PSD al Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, Corneliu Florin Buicu, i-a amintit fostului ministru tehnocrat Vlad Voiculescu de unul dintre momentele care îl "enervau" tot timpul când era copil, "acela când într-o discuţie cu un adult, acestuia i se terminau argumentele şi atunci, de niciunde, venea replica: eşti obraznic!".

"Cam asta este şi atitudinea acestor domni… Dragnea, Tudose, Bodog, Buicu, aceşti domni cărora totul li se cuvine… pentru că, nu-i aşa, au câştigat alegerile. Pot minţi, pot spune că albul e negru sau invers, pot să îşi bată joc de orice, de oricine, iar cine îndrăzneşte să spună adevărul este sorosist, tehnocrat, tefelist, obraznic!", a declarat Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătăţii a remarcat că, recent, Buicu l-a tras de urechi pe contul său de Facebook şi l-a îndemnat la un discurs "responsabil şi civilizat".

"Îmi reproşează că i-am făcut la televizor mincinoşi, manipulatori şi iresponsabili pe colegii dânsului de partid - domnii Tudose şi Bodog, care repetă în neştire cifre aberante referitoare la rata de vaccinare de la începutul acestui an. Ne prezintă apoi un tabel despre care ne spune că este de la Ministerul Sănătăţii şi interpretează, grav, cifrele: putin peste 10% dintre copiii elibigili fuseseră vaccinaţi împotriva rujeolei. Mai grav, doar 3% dintre copiii cu vârsta de 9-11 luni fuseseră vaccinaţi cu vaccinul ROR, deşi în România izbucnise epidemia cu rujeoală încă din septembrie 2016. Prin efortul acestui Guvern, în 2017, rata de acoperire cu vaccinul ROR în luna iunie a ajuns la peste 50% în Argeş. Doar că… belea… ditamai domnul Preşedinte de Comisie nu ştie să citească un simplu raport făcut de Ministerul Sănătăţii", a continuat Vlad Voiculescu.

Potrivit tehnocratului, raportul Ministerului Sănătăţii înaintat chiar de Florian Bodog pe 26 iulie anul acesta precizează că "la nivel naţional, în anul 2016, acoperirea vaccinală cu vaccin ROR a fost de 86% pentru prima doză şi 67% pentru a doua doză".

"Dacă ar fi citit, domnul medic primar în specialitatea sănătate publică, conferenţiar universitar, preşedinte de Comisie Corneliu Florian Buicu s-ar fi prins că s-a uitat în tabelul greşit. Ba a făcut şi un snapshot şi ni l-a arătat… că să vadă toată lumea că vorbeşte "pe cifre". Doar că sunt cifrele din tabelul greşit, domnule Preşedinte! Mai precis, vă uitaţi pe un tabel care arată rezultatele unei campanii suplimentare de vaccinare cu o doză suplimentară de vaccin ROR, măsură stabilită nu de domnul Bodog (sau Tudose, sic!) ci măsură stabilită în Planul de Măsuri aprobat de mine în 26.11.2016 ca urmare a recomandării Organizaţiei Mondiale de Sănătate pentru limitarea extinderii epidemiei de rujeolă. Campania a început în ianuarie 2017, iar dumneavoastră, domnule Preşedinte, vă uitaţi la cifrele de la sfârşitul primei luni de campanie. Felicitări!", a subliniat Vlad Voiculescu, adăugând hashtag-ul #minciuniPSD.

În încheiere, fostul ministru al Sănătăţii i-a atras atenţia lui Buicu că Guvernul i-a trimis deja de câteva luni Legea Vaccinării, aşa că, dacă tot s-a "întors din vacanţă", ar fi bine să şi facă ceva în direcţia asta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne