Dodon îl acuză pe Năstase că „a încercat să preia schemele lui Plahotniuc”

Igor Dodon, preşedintele R. Moldova
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova (facebook.com/Igor Dodon)

Potrivit preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, ar fi încercat să preia schemele fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, şi ar fi tolerat acţiuni de contrabandă în perioada în care se afla la conducerea Ministerului de Interne.

Totodată, şeful statului neagă faptul că a primit un raport de la Serviciul de Informaţi şi Securitate (SIS), punctând totuşi că ar exista imagini video care atestă ilegalităţile comise de Năstase. Acuzaţiile au fost lansate de preşedintele Dodon în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

„A încercat să preia schemele lui Plahotniuc şi despre asta ştie jumătate de oraş şi oamenii de afaceri cu care el a comunicat direct şi alţii. Ar fi şi video în care el lua bani. Eu nu am văzut, dar mi-au povestit. Poate sunt.

I-am spus despre asta personal Maiei Sandu că sunt probleme, că sunt semnale ce se întâmplă la MAI, în contrabandă. I-am spus să fie atentă. Ştiu despre asta şi ambasadorii. Nu eu i-am informat”, a declarat Dodon.

Mai mult decât atât, preşedintele pro-rus a subliniat că „Năstase este cea mai mare dezamăgire a partenerilor noştri din Vest. Ei au înţeles când a ajuns la putere şi şi-a arătat adevărata faţă”.

Pentru cazul în care Andrei Năstase se va adresa în instanţă de judecată, Dodon a menţionat că este gata să răspundă pentru aceste acuzaţii în faţa magistraţilor.