Pensiile speciale. MAI şi MApN anunţă un proiect de act normativ

În timp ce ofiţerii din Armată şi Poliţie dau buluc să se pensioneze, MApN şi MAI pregătesc noul act normativ ce va reglementa pensiile speciale ale militarilor şi poliţiştilor.
Armata Română
Armata Română (mapn.ro)

Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne anunţă, pe fundalul valului de pensionări ce le decimează structurile, că lucrează la elaborarea unui proiect de lege privind pensiile speciale ale angajaţilor.

"În acest moment, specialiştii Ministerului Apărării Naţionale şi cei ai Ministerului Afacerilor Interne continuă consultările şi pregătesc draft-ul actului normativ ce va fi discutat în cadrul Executivului, cele două ministere fiind co-iniţiatoare. Informaţiile potrivit cărora ministrul Apărării Naţionale nu ar semna proiectul ordonanţei de urgenţă sunt lipsite de fundament”, se arată în comunicatul MApN, citat de digi24.ro.

Potrivit surselor Digi24, proiectul se va referi exclusiv la angajaţii MApN şi MAI: militari, jandarmi, pompieri, poliţişti. Ce se va întâmpla cu alte categorii de pensionari "speciali", precum diplomaţi, magistraţi, personal aeronautic civil, parlamentari nu se ştie încă.

Conform sindicatelor, "pe masă" s-au pus mai multe variante, Una dintre acestea se referă la neindexarea pensiei speciale odată cu creşterea salariilor personalului activ, ci doar cu rata inflaţiei. De asemenea, este posibil să se decidă schimbarea bazei de calcul a pensiilor speciale, în sensul că se va ţine cont de salariul net, nu de salariul brut, ceea ce ar însemna o reducere a pensiilor speciale.

Reamintim că pe fundalul veştii că Puterea va umbla la pensiile speciale, reducându-le, în Armată şi MAI s-au înregistrat valuri de pensionari, inclusiv generali de brigadă înghesuindu-se să intre mai repede în rezervă, pentru a prinde actualul regim de pensii speciale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne