Omenirea a fost salvată printr-un ”noroc chior”. Din 2001 cel puţin 26 de asteroizi masivi au lovit zone nepopulate

(photos.com)

Pământul a fost lovit de cel puţin 26 de asteroizi care au produs o explozie de intensitatea unei bombe atomice, de 3 până la 10 ori mai mulţi decât se credea până acum, au anunţat, cu ocazia Zilei Pământului, trei foşti astronauţi NASA.

„Reţeaua de avertizare a detectat 26 de explozii multi-kiloton din 2001, toate datorându-se impacturilor asteroizilor. Aceste date arată că impactul unui asteroid nu este un eveniment rar, ci are loc de 3-10 ori mai des decât credeam până acum”, a declarat fostul astronaut, Ed Lu.

Asteroizii au căzut în regiuni izolate, departe de zonele locuite, fiind detectate retroactiv printr-o reţea de avertizare menită să detecteze exploziile nucleare.

”Faptul că niciunul dintre aceste incidente ilustrate în clipul video nu a fost detectat în prealabil dovedeşte că singurul lucru care previne o catastrofă este norocul chior”, a adăugat Lu, omiţând posibilitatea unei intervenţii divine.

Astronauţii vor demara un proiect, denumit ”Sentinel Infrared Telescope Mission”, menit să detecteze de la distanţă obiectele cu un diametru mai mare de 140 de metri.

”Scopul misiunii B612 Sentinel este de a găsi şi de a detecta asteroizii cu câteva decenii înainte să lovească Pământul, pentru a ne permite să le deviem traseul”, a adăugat Lu.

Dacă va fi lansat, Sentinel Infrared Telescope Mission va ajunge pe o orbită solară, mai aproape de Soare decât de Pământ, şi va folosi raze infraroşii pentru a detecta obiectele din spaţiu necunoscute oamenilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură