Omenia care nu piere. Un vânzător de mături duce la Poliţie 900 de lei găsiţi pe stradă

Deşi e departe de a duce o existenţă îmbelşugată şi nişte bani în plus nu i-ar fi stricat, Petru Biru, un vânzător de mături, nici nu s-a gândit să păstreze cei 900 de lei găsiţi pe stradă, ci i-a dus la Poliţie, impresionat de necazul celui care i-a pierdut.
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Petru Biru, un vânzător de mături din Galaţi, a făcut un gest impresionant în prag de sărbători. Omul, care trăieşte dintr-un venit foarte modest, a găsit pe strada 900 de lei şi, în loc să îi bage în buzunar i-a dus la poliţie, care i-a restituit proprietarului, relatează stiri.tvr.ro.

Biru a găsit banii într-o sacoşă pierdută, pe trotuar, imediat după o trecere de pietoni. În pungă mai era un portofel cu acte, printre care şi un certificat de deces. Impresionat de drama persoanei care, după ce că a pierdut pe cineva drag, şi-a pierdut şi banii, vânzătorul de mături a dus sacoşa găsită la Poliţie.

"În momentul când am văzut nişte acte şi decesul (certificatul de deces n.r.) în primul rând - necazul omului, nu puteai să te bucuri la nişte bani", a declarat Biru.

Întrebat dacă nu s-a gândit nicio clipă ce ar putea face cu banii, Biru a răspuns: "Nu, nici prin cap nu mi-a trecut."

Poliţia a identificat persoana care a pierdut banii - o bătrână în vârstă de 77 ani - şi i-a returnat actele şi suma pierdută. Pentru gestul său de omenie, Biru va primi de la Poliţia Locală daruri de sărbători.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne