O "bombă ciclonică" ameninţă coasta de Est a Statelor Unite ale Americii

Gerul crunt care a cuprins o mare parte a Statelor Unite ale Americii ameninţă să devină şi mai sever în următoarele zile.

Ger extrem în Statele Unite ale Americii, 2 ianuarie 2018
Ger extrem în Statele Unite ale Americii, 2 ianuarie 2018 (NOAA)

Potrivit rapoartelor publicaţiei The Washington Post, o furtună uriaşă ameninţă oraşele de coastă din Georgia până în Maine, cu atenţionări de gheaţă şi zăpadă. Publicaţia menţionează că joi, 4 ianuarie, furtuna va fi similară unui uragan de iarnă şi va lovi partea estică a regiunii New England.

În acest context, meteorologii prezic că furtuna va deveni o "bombă ciclonică", deoarece presiunea va scădea foarte rapid. "Furtuna ar putea fi cea mai puternică din ultimele decenii în apele din estul New England", relatează articolul.

Se presupune că furtuna va începe să se formeze deja de miercuri în largul coastei din Florida.

Guvernatorul din Florida, Rick Scott, le-a cerut astăzi, 3 ianuarie, turiştilor, rezidenţilor şi magazinelor din nord să fie pregătiţi pentru că în această seară se vor confrunta cu un val de frig extrem, precum şi cantităţi masive de zăpadă.

Scott a anunţat "condiţii climaterice extrem de reci, inclusiv posibile acumulări de lapoviţă, zăpadă sau gheaţă", acestea fiind fenomene neobişnuite în Florida.

Serviciul Naţional de Meteorologie a emis avertizare de furtună de iarnă şi atenţionări pentru zonele Baker, Columbia, Dixie, Gilchrist, Hamilton, Jefferson, Lafayette, Madison, Nassau, Suwannee, Taylor şi Union.