Val de ger în Statele Unite ale Americii: "şocul termic" ucide rechinii

Rechin
Rechin (Print screen Facebook Atlantic White Shark Conservancy)

Valul de ger care a lovit Statele Unite ale Americii nu-i ocoleşte nici măcar pe rechini: pe plaja golfului Cape Cod din Massachusetts au fost găsite două exemplare moarte.

Potrivit Atlantic White Shark Conservancy, care a publicat imaginile pe pagina sa de Facebook, cei doi rechini au fost găsiţi miercurea trecută, 29 decembrie 2017, "probabil eşuaţi din cauza unui şoc termic".

(Print screen Facebook Atlantic White Shark Conservancy)

Nu este foarte frecvent ca rechinii să moară în aceste condiţii, în schimb se întâmplă mai des cu broaştele ţestoase: mai mult de o duzină de ţestoase marine verzi au fost găsite de-a lungul plajelor din Texas în stare destul de gravă din cauza temperaturilor scăzute. Din fericire, au fost descoperite în timp şi transportate urgent la Sea Turtle Hospital de la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) din Galveston, unde au fost tratate şi vor fi ţinute până când condiţiile climatice se vor îmbunătăţi.

(Print screen Facebook Atlantic White Shark Conservancy)

Foto: Facebook Atlantic White Shark Conservancy

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință