Natura se dezlănţuie: Argentina lovită cu 1,52 metri de grindină în doar 15 minute [video]

Deşi serviciul meteorologic a încercat să alerteze populaţia, nimeni nu era pregătit pentru ce s-a întâmplat.

Córdoba, Argentina
Córdoba, Argentina (Print screen YouTube)

Un fenomen climatic ciudat a lovit din nou o altă parte a planetei noastre, provocând haos şi frică.

De data aceasta este vorba despre o furtună cu grindină care a lovit violent Cordoba, Argentina. În doar 15 minute - pe 26 octombrie a.c. - solul a fost acoperit de grindină ajungând la înălţimea de 1,52 metri, conform celor relatate de Cadena 3.

(Print screen YouTube)

Furtuna s-a dezlănţuit într-un mod nemaivăzut în această zonă. Deşi grindina este un fenomen normal, cantitatea care a căzut de această dată a fost mult mai mare.

Serviciul meteorologic a încercat să alerteze populaţia, însă nimeni nu era pregătit pentru ce s-a întâmplat.

Printre oraşele lovite de furtună s-au aflat Rio Tercero, Almafuerte şi Berrotarán.

Cordoba şi oraşul La Cruz au suferit cele mai grave daune din cauza ploii abundente şi a grindinei: au fost avariate acoperişurile caselor, iar numeroase maşini au fost scufundate şi acoperite cu grindină.

(Print screen YouTube)

A fost raportată o singură persoană care a suferit fizic de pe urma fenomenului: este vorba despre o femeie care s-a adăpostit sub un copac în timpul teribilei furtuni cu grindină şi care a fost dusă la spital pentru a primi tratament pentru hipotermie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură