Deszăpezirea şoselei norvegiene Trollstigen. Imagine spectaculoasă surprinsă de o dronă! (video)

Deszăpezirea celebrului drum norvegian Trollstigen vă oferă o imagine de neuitat atât din punct de vedere al muncii efectuate, cât şi a peisajelor.

Drumul Trollstigen, Norvegia
Drumul Trollstigen, Norvegia (Print screen YouTube)

Cu ajutorul unei drone se poate vedea cantitatea uimitoare de zăpadă acumulată şi munca titanică a maşinilor de deszăpezire, activitate care a început la sfârşitul lunii aprilie şi durează câteva săptămâni.

Celebrul drum Trollstigen este un drum de munte spectaculos situat în Rauma, provincia Møre og Romsdal, Norvegia.

Drumul a fost inaugurat în 1936 de regele Haakon al VII-lea şi este folosit de mii de turişti în timpul verii. Aceştia se bucură de privelişti spectaculoase la cele 18 curbe de 180º, cu multe pârtii de coborâre cu o înclinaţie de 12%.

Dar acest traseu de munte se închide în mod normal din luna noiembrie până în primăvara anului următor din cauza cantităţii enorme de zăpadă care cade în timpul iernii. La sfârşitul lunii aprilie, lucrătorii de la Norwegian Public Roads Administration se deplasează cu elicopterul deasupra pantelor unde se află drumul, iar primul lucru pe care îl fac este să descopere un semn care să le indice unde se află drumul sub acest munte de zăpadă.

Apoi, un plug de zăpadă echipat cu un GPS, condus, bineînţeles, de un şofer cu experienţă, începe curăţarea drumului, o activitate care durează zile şi care are nevoie de un alt utilaj uşor pentru a termina deszăpezirea.