Murielle Ahoure a fost numită ambasadoare UNICEF în Cote d'Ivoire

"Astăzi, sunt foarte bucuroasă să vă anunţ nominalizarea în calitatea de ambasadoare naţională a UNICEF. Mă angajez alături de UNICEF şi voi milita pentru un cadru mai adaptat dezvoltării copiilor prin practicarea sportului." - atleta ivoriană Murielle Ahoure.
Atleta ivoriană Murielle Ahoure.
Atleta ivoriană Murielle Ahoure. (Getty Images)

Atleta Murielle Ahoure este noua ambasadoare a UNICEF în Cote d'Ivoire, potrivit anunţului făcut de sportivă, luni, pe contul său de Facebook, potrivit AFP.

"Astăzi, sunt foarte bucuroasă să vă anunţ nominalizarea în calitatea de ambasadoare naţională a UNICEF. Mă angajez alături de UNICEF şi voi milita pentru un cadru mai adaptat dezvoltării copiilor prin practicarea sportului. Şi graţie vouă, eu pot trăi acest vis. Mulţumesc tuturor" a scris pe site-ul de socializare vicecampioana mondială în probele de 100 m şi 200 m în 2013 la Moscova, respectiv campioana mondială în sală la 60 m (Birmingham 2018).

Ahoure este prima atletă ivoriană care a fost medaliată la Campionatele Mondiale în aer liber. A fost finalistă în probele de 100 m şi 200 m la Jocurile Olimpice de la Londra (2012), respectiv portdrapelul delegaţiei ţării sale la Olimpiada de la Rio din 2016. A fost campioana Africii la 100 m în 2016 şi la 200 m în 2014.